Лесен трик за сваляне на кръвното налягане

29859
Лесен трик за сваляне на кръвното налягане
Снимка: Pixabay.com

Високото кръвно налягане може да е много опасно за организма на човек, затова редовните профилактични прегледи са чудесна превенция и всеки човек трябва да следи показателите на кръвното си налягане. Не е задължително да сте в по-напреднала възраст, за да имате проблеми с кръвното, затова всяка възраст е подходяща за профилактичен преглед.

За високо кръвно налягане се счита това, което е над 140/90. Най-често то се покачва бавно, симптомите не връхлитат човек изведнъж, затова е и трудно за диагностициране. Високото кръвно е опасно и е добре да се следите през няколко месеца, за да сте сигурни, че вашето е в норма. Трябва да знаете и кои са най-честите симптоми на високото кръвно налягане:

Симптоми при ниско и високо кръвно налягане

Как да разберете дали имате ниско или високо кръвно налягане, ако нямате апарат за кръвно у дома? Има някои симптоми, които могат да ви...

- сърцебиене

- главоболие

- шум в ушите

- задух

- замаяност

Кой алкохол вдига или сваля кръвното налягане?

Много хора, които имат проблем с кръвното налягане, трябва да внимават с алкохолните напитки. Има алкохоли, които качват кръвното наляг...

Ако вече имате установено високо кръвно налягане, има метод, с който бързо можете да го свалите. Учени от американски институт са провели множество изследвания, с които разбират, че дори леките промени в начина на живот могат да окажат уникално влияние върху показателите на кръвното налягане. Те твърдят, че резултатите се забелязват още през първите седмици и са наистина впечатляващи.

В американското изследване са участвали три групи мъже между 40 и 80 години, които са били с наднормено тегло и кръвно налягане над 130/80. Всяка от групите е имала специални правила, според които да живее няколко седмици.

Първата група била подложена на диета, в която са били изключени сладките изкушения, солта и червеното месо. Към режима добавили и спорт 3 пъти седмично, което дало допълнителни резултати в края на изследването.

Втората група се придържала към по-здравословното хранене със сходни на първата група правила. Разликата била в това, че те не спортували нито веднъж през седмицата.

Третата група продължила да води обичайния си начин на живота като си похапвала всичко, не спортувала и изобщо не направила никакви промени.

5 прости храни, които нормализират кръвното

Aкo cтoйнocтитe, кoитo aпaрaтът ви зa кръвнo нaлягaнe oтчитa, ca нaд 120/80, oпрeдeлeнo трябвa дa включитe в диeтaтa cи хрaни, кoитo нa...

Важно уточнение е, че всички участници спрели временно лекарствата си за кръвно, но е хубаво да споменем, че този експеримент се е водел по зоркото наблюдение на няколко медицински лица и никой не бива да го прави у дома, без да се консултира с лекар.

Резултатите от изследването били смайващи! Пациентите от първата група отслабнали и понижили значително кръвното си налягане без медикаменти. След този експеримент лекарите назначили с лекарства да продължат САМО 15% от участниците, а останалите просто трябвало да спазват този режим на хранене и спортуване по 3 пъти на седмица. При останалите две групи не се усетили почти никакви промени и те продължили с лекарствата и борбата с кръвното налягане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com