Наистина ли е ВРЕДНО да пиете САМО минерална вода?

3542
Наистина ли е ВРЕДНО да пиете САМО минерална вода?
Снимка: iStock/Guliver

Много хора днес прибягват до консумирането на минерална вода, защото я смятат за по-чиста от тази от чешмата. Дали е така, или не, не се знае, но е факт, че на ден се купуват доста шишета и туби с минерална вода. Защо обаче не трябва да пием единствено минерална вода?

По-голямата част от тялото ни е вода, така че трябва да пием голямо количество от нея всеки ден, за да сме хидратирани и здрави. Водата се дели на три вида – натурална минерална, изворна и трапезна.

Защо да си купим дестилатор за вода?

Дестилаторът за вода е иновативен уред за пречистване на чешмяната вода. Едновременно с това, той използва доказал се във времето тради...

Натуралната минерална вода се добива от подземни източници, които има повишено количество на минерали в състава си, както и други елементи. Изворните води се добиват също от подземни източници, но те са с по-ниско минерално съдържание. Те се бутилират почти без допълнителна обработка. Трапезната вода може да се добие както от подземен, така и от повърхностен източник. Тя се обработва повече. И тук идва въпросът – кой от трите вида вода да консумираме?

Минералната вода може да бъде лечебна. Тя обаче съдържа елементи, които оказват влияние върху организма, но не са достатъчно изследвани, за да се знае колко полезно или не е то. Ако консумирате всеки ден минерална вода, трябва да знаете, че в нея има флуорид. Това вещество не трябва нито да се пренасища, нито да се изчерпва в организма. Минералната вода е благоприятна за хора, които бързо образуват кариеси, а за да не предозират с елемента, може да редуват с трапезна вода. Ще разберете, че приемате твърде много флуорид, ако по зъбите ви се появяват жълти петна.

За ежедневна консумация се препоръчва водата с минимално количество минерали. Всички елементи, съдържащите се в минералната вода не трябва да се приемат в големи количества. Ето защо е добре да редувате с трапезна или изворна. Следете и кой е районът, откъдето се добива водата. Препоръчително е да бъде от екологично чист такъв.

През топлите месеци трябва да се особено внимателни. Тогава трябва да приемате повече вода, но бъдете предпазливи – не оставяйте шишето си на слънце дълго време. По този начин се разтварят вредни за организма вещества в нея от пластмасовото шише. Ето защо е хубаво да държите водата си на сянка, в хладилник или в стаята на място, което е далече от пряка слънчева светлина.

Лекар каза коя минерална вода можем да пием без проблем за здравето

Със затоплянето на времето минералните води стават все по-популярни, но някои от тях не са толкова безопасни за здравето ни. Как да уто...

Минералната вода е полезна за организма, но като при всяко нещо – с нея не трябва да се прекалява. За щастие има различни видове, с които може да разнообразите. Разбира се, винаги бъдете достатъчно хидратирани.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com