Най-опасното място на земята - ето го!

24636
Най-опасното място на земята - ето го!
Снимка: Pixabay

Разположен на брега на Сао Пауло, Иля де Кеймада Гранде е известен като Островът на кобрата, най-опасното място в света, забранено за хората, пише „Нешънъл Джиографик“, цитиран от БГНЕС.

Малко над 30 километра от брега на Сао Пауло в Бразилия се намира островът на Кобрата в Атлантическия океан. На пясъка табела предупреждава моряците, че е забранено слизането там: тя казва, че това е най-опасното място в света, а достъпът на хора е забранен от правителството на Бразилия.

На повърхността на острова обитава Bothrops insularis: вид ендемична змия, която може да бъде с дължина до 70 сантиметра. Тя се идентифицира по жълтеникаво-кафявия си цвят и според най-консервативните изчисления излиза, че има до един екземпляр на квадратен метър

В канализацията на тайландско село уловена кобра-гигант (ВИДЕО)

Тайландски спасители хванаха кралска кобра с дължина повече от 4 метра в отводнителната канализация на село в провинция Краби. Видеокли...

Като се има предвид огромното разнообразие от смъртоносни змии, които естествено обитават Ilha de Queimada Grande, местните власти избират строго да ограничат достъпа на хората. Това е така, защото местните видове са дори по-отровни от континенталните, което ги прави още по-голяма заплаха за туризма.

Смята се, че преди около 11 000 години морското равнище се е повишило, прекъсвайки всякакъв контакт между Иля де Кеймада Гранде и континента. По тази причина местните змии развиват способността да бъдат пет пъти по-отровни от тези на сушата.

Оттогава тези змии ловуват и ядат по-големи прелетни птици. Островните птици вече знаят смъртността на змиите, така че те са се научили да предсказват техните атаки, за да избягат. Тъй като са принудени да се хранят с по-големи животни, отровата им естествено стана по-смъртоносна.

Наистина няма никой. Само бракониерите в района се впускат в гъстата джунгла, за да получат конкретни екземпляри, за които взимат около 30 хиляди долара. Бразилската държава обаче е положила значителни усилия, за да попречи на изследователите и туристите да навлязат в дълбините на остров Кобра.

Избягала кобра наложи евакуация в Германия

Отровна змия избяга в Германия, което доведе до евакуацията на няколко къщи в град Херне, предаде БГНЕС, позовавайки се на Deutsche Wel...

Добре известно е, че рибарите в района разпространяват легенди, които плашат както местните, така и чужденците. Най-известната, разказва историята на цяло семейство, загубило живота си при кацане на острова. Друг казва, че пиратите от открито море са напълнили мястото със змии, за да скрият многомилионно съкровище.

Въпреки ограниченията, наложени от бразилското правителство, различни учени са пътували там с намерението да проучат мястото. Преди няколко години австралийската телевизия дори направи специално отразяване, за да получи отрова от тези змии. Това с намерението да се развие по-добър серум, който позволява да оцелее при атака от който и да е от тях.

В продължение на почти четири десетилетия медицината се занимава с генерирането на алтернативи за лечение на ухапвания от змии. По ирония на съдбата, антидотът е в самата отрова на тези змии. Освен това веществата, необходими за производството на каптоприл, също се извличат от това, лекарство, което се предлага на пазара днес за облекчаване на проблемите с кръвното налягане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com