Няколко хитрини, с които ще увеличим сигнала на рутера безплатно

29514
Няколко хитрини, с които ще увеличим сигнала на рутера безплатно
Снимка: Pixabay

Повечето неща, които правим днес, са свързани с интернет. Сърфираме почти през цялото време, независимо за забавление или работа. Много често го правим от вкъщи, а и да сме в офиса, достъпът до интернет се осъществява чрез рутер. Обикновено това е първото нещо, с което оборудваме нов дом, за да сме сигурни, че ще имаме интернет и ще можем спокойно да плуваме из виртуалното пространство. По тази логика бавният интернет е нещо, което може да вгорчи деня. Свикнали сме на светкавичен интернет и за това трябва да благодарим на нашия рутер.

Какво ако можете да увеличите още повече сигнала? Ето някои хитрини, с които интернетът винаги ще бъде бърз и работата ви ще върви като по вода!

Рутерът трябва да бъде самостоятелен – в близост до него не трябва да има други уреди – компютър или телевизор, защото те ще отслабят сигнала му. Най-добре измислите място, където рутерът ще бъде самостоятелен и ще може да царува и излъчва силна скорост.

Правилно място на поставяне – мястото на рутера у дома е в центъра на къщата. Може би за мнозина това ще бъде хола. Когато поставите рутера на централно място, всички помещения у дома ще бъдат облагодетелствани с бърз интернет сигнал, защото той ще достига до тях равномерно. Така всички членове на домакинството ще могат да се възползват и да вършат своите ангажименти.

Обърнете внимание на антените – ако рутерът ви има такива. Едната антена поставете хоризонтално, а другата – вертикално. Това е правилният начин за поставянето им, за да бъде сигналът отличен и за да имате бърз интернет. Може да опитате и да разместите антените по друг начин, според това как сигналът е най-силен.

Правилен начин на поставяне – едва ли сте предполагали, но рутерът не трябва в никакъв случай да стои на земята. Повдигнете го на шкафа, чекмедже, масичка за телевизор и т.н. Поставете го на високо място, защото ако е на земята, сигналът ще се прехвърли при съседите ви от долния етаж. Още по-добре ще бъде ако поставите устройството на стената, до тавана. Така сигналът ще бъде най-силен.

Възползвайте се от Wi-Fi картата на сигнала – може да се възползвате от приложение, което показва разположението на интернет сигнала в дома ви. Когато инсталирате и отворите приложение, ще разберете на коя точка от дома ви има по-добър сигнал и къде е най-подходящото място да поставите рутера. Това приложение ще ви даде отговор на въпроса защо на определени места няма сигнал или той просто се губи. Изключително удобно и подпомагащо установяването на отличен сигнал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com