Пийте тази напитка преди закуска и ще се детоксикирате за цял ден

1422
Пийте тази напитка преди закуска и ще се детоксикирате за цял ден
Снимка: iStock

Начинът, по който се храним и процесът на храносмилане в организма ни имат съществено значение за цялостното ни здраве. Ако искаме да се чувстваме здрави, енергични и с добро телосложение, то здравословното хранене е задължително. От доброто храносмилане зависи имунитетът ни, набавянето на необходимите витамини, превенцията от различни заболявания, теглото ни и т.н. 

Като един от най-явните признаци за лошо храносмилане се явява запекът. От голямо значение е да подобрим състоянието си и перисталтиката на червата, а също и детоксикирането на организма. Фибрите са сред най-добрите помощници за целта.

Включете в менюто си най-добрите продукти за пролетна детоксикация

Нашето тяло само може да премахва вредните вещества, но понякога се нуждае от известна помощ. През пролетта искате да се почувствате ле...

Знаем, че закуската е най-важното хранене за деня, така че е добре да концентрираме в нея известно количество фибри, които да задвижат храносмилателните процеси. По този начин ще облекчим запека, ще забързаме метаболизма си и ще подхраним чревните бактерии. 

Повечето от нас вероятно са свикнали да започват деня си с чаша кафе на гладно, която също да ни изпрати към тоалетната, но това не е най-здравословната алтернатива. Далеч по-добре е да започнем деня си със засищаща и здравословна закуска. В нея се съдържат нужните ни витамини, минерали и фибри. 

И тъй като е в течен вариант, се преработва много бързо от организма ни. Представяме ви вкусна рецепта за здравословна закуска - смути с кокосова вода, зеленчуци и лимонов сок. В следващите редове ще ви представим и как да го приготвите.

Закуска за добро храносмилане

Как да изчистим токсините от организма си

Основните причини за натрупването на токсини са некачествената храна и нездравословният ни живот. За да разберете как да премахнете ток...

За това вкусно смути ще са ви необходими следните продукти:
    Чаша спанак;
    Половин чаша нарязан ананас;
    Чаша краставица;
    20 г пресен корен от джинджифил;
    Супена лъжица пресен лимонов сок;
    Чаша и половина кокосова вода, а ако не обичате - минерална или трапезна вода.

Поставете всички продукти наведнъж в блендера и пасирайте до получаването на хомогенна смес. Смутито се консумира непосредствено след приготвяне всяка сутрин на гладно, а ако не ви достига като хранителна стойност - изчакайте поне 30 минути преди да закусите по-обилно. Същото се отнася и ако искате да пиете кафе. По този начин ще стартирате здравословно деня си и няма да рискувате да повишите киселинността в организма си, както се получава, когато консумирате кафе на гладно.

Изброените продукти за смутито са богати на пребиотици и фибри, стимулиращи дейността на червата. Ананасът съдържа храносмилателни ензими, улесняващи обработването на храната, джинджифилът е богат да витамини, минерали и антиоксиданти, които също са от съществено значение за храносмилателния процес, а и по този начин ще подсилим имунитета и цялостното си здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com