Тренировките "помпат" и мозъка

19581
Тренировките "помпат" и мозъка

Доста неочаквани резултати са били получени от американски специалисти, които изучавали влиянието на редовното и интензивно физическо натоварване върху организма на лабораторни мишки.

Както е известно всички гризачи имат повишен интерес към игрите. Тази тяхна особеност се реализира най-вече с популярното колело, в което най-вече хамстерите обичат да се въртят. Учените отдавна използват успешно тези колела за различни експерименти.

Светодиодни очила решават проблеми със съня

Светодиодни очила, които съхраняват енергията и помагат при нарушения със съня и ако е необходимо да възстановяват безболезнено вътре...

Сътрудници от University of California, Riverside предоставили възможността на няколко десетки мишки да тренират колкото искат в продължение на шест седмици.

Преди началото на експеримента и след края му се провеждало изследване на обема на мозъка на гризачите и отделните му части.

По този начин учените установили, че интензивното натоварване, което доставяло удоволствие на мишките, води не само до нарастване на мускулната маса и подобряване на сърдечните показатели, но и до увеличаване на обема на мозъка средно с 13%.

Така за първи път в историята експериментално е доказано, че физическите упражнения водят до положителни промени в главния мозък.

Още една крачка към връзката "мозък - машина"

Изследователи са разработили нов вид "роботизирана ръка" контролирана от мисълта, която помогна на парализирана жена да има известна ...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com