Въоръжете се с чесън за битката срещу комарите

15026
Въоръжете се с чесън за битката срещу комарите

Проливните дъждове определено помогнаха на тазгодишните комари да си направят цяла жадна за кръв армия. В този момент е добре да се сетим, че чесънът гони не само вампирите, но и комарите, обясниха лекари, препоръчвайки да се използват по-естествени начини за отблъскването на насекомите от вредните хиникали.

Комарите могат да предизвикат много сериозни заболявания, но според ново проучване хората се страхуват не от болестите, които предават, а от пъпките, които сърбят след ухапване, предаде БГНЕС. Повечето препарати за предпазване не са безопасни, заради състава си. Някои могат да предизвикат дори кожни алергии.

Земеделци: Производството на чесън замира

Чесънът е поредната зеленчукова култура, която е на път да бъде ликвидирана от българското селско стопанство. На това мнение са произв...

За това има по-естествени начини за предпазване от неприятните комари лятото. Избягвайте да излизате привечер с къси дрехи и използвайте чесън, за да ги отблъснете. Той гони всякакви кръвопийци, включително комари. През лятото не използвайте ароматизирани лосиони за тяло, защото сладкото им ухание ги привлича. Евкалиптовото масло също е добър метод, но избягвайте да го нанасяте върху малки деца.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com