Защо силните жени са като птици?

8230
Защо силните жени са като птици?
Снимка: iStock

Наричат те нежна половинка… Слабият пол… Смятат, че се нуждаеш от закрила? Те нямат представа колко си силна. А ти си силна само защото си ЖЕНА. Жената е сила, стихия, защото е ЖИВОТ. Тя е началото на живота. Изгревът. Утрото. Без нея тази земя би била прашна пустиня. Жената е сила. Свобода. Полет. Също като птица, разперила крила, горда, достойна, високо над всичко и събрала в перата си цялата красота на света, силата на вятъра и утринната роса. Силните жени са като птици – горди, независими, свободни. Те не пъплят в нечия сянка, те летят, докосвайки с крила облаците, отразявайки слънцето с очите си. Мечтите и надеждата са техният водач, вярата – техен спътник, а силата – тяхна пътеводна светлина.

Защо силните жени са като птици?

1. Птиците не стоят в нечия сянка на земята. Те гордо разперват крила към небето, без страх и без съмнение. Така и силните жени отказват да бъдат зависими, послушни, невзрачни, безгласни. Те летят. Дори полетът им да изгори перата им, това не ще ги спре. Защото силата за тях е и начин на живот, и смисъл, и самият живот.

2. Птиците не се страхуват да прелетят океани, за да се завърнат в дома. Така и силната жена ще обърне света, но ще се върне в гнездото си, в дома си, там, където я чакат. Няма сила, която да спре майката у всяка жена и жената, бранеща семейството си. Защото силните жени са като птици – океанът за тях е просто капка вода, разделяща ги от дома.

Силната жена е винаги себе си

3. Птиците не правят гнездо по-голямо от нужното, за да отгледат малките. После им дават корени, за да знаят къде да се върнат, и небе, за да разперят волно крилата си. Така и силните жени са като птици – те дават на децата си място, на което да отраснат, от което да отлитнат към мечтите си и в търсене на себе си и късмета си, и място, на което да се върнат винаги, когато желаят. Място, на което са обичани. Силните жени са като птици – създават дом, огнище, гнездо, а не просто къща.

4. Птиците не се притесняват дали не летят твърде високо. Дали светът не изглежда малък. Да са кацнали на правилното място. Така и силните жени знаят, че мястото им е на върха. Че имат силата да го постигнат. Че светът не е малък, малки са мечтите за тези, които нямат смелост. Силните жени са като птиците – не мислят за страха, побеждават го.

5. Птиците учат своите малки как се прави гнездо. С обич и от кръпки. Сламка по сламка. С труд. Така и силните жени отглеждат силни деца, които не се отказват, а гарадят своето днес и своето утре. Стъпка по стъпка. Силните жени предават на децата си онези непреходни ценности, които ни правят Човеци с главно Ч, а не просто хора.

Не вярваш, че си силна ли? Животът ще ти го докаже. Ако изпаднеш в трудна ситуация, ще осъзнаеш колко сила има в теб, мила моя, силна като птиците жена.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com