Защо трябва да нямаш комплекси

3850
Защо трябва да нямаш комплекси
Снимка: Pexels

Защо си струва да нямаме комплекси?

В проучване от 1984 г. 13% от жените са недоволни от тялото си. Идентично проучване, повторено през 2020 година, дава резултат от 54%!!!

Още по-лошото е, че цели 80% от жените се чувстват зле, гледайки се в огледалото, а тези комплекси, както сочат психолозите влияят върху здравето, отношенията, позицията на работното място и най-вече на личното щастие. Това е един вид парадокс, че ние се сравняваме с другите жени и страдаме от несъвършенства които чувстваме, но тези които гледаме, също се оглеждат и се притесняват по същия начин.

Причините за нашите комплекси

Психологическите изследвания показват, че жените са загрижени предимно за сексуалната си привлекателност. Искаме да бъдем постоянно желани... Втората най-важна причина за комплексите е възрастта. Въпреки че е обективен и всъщност бързо преминаващ, той също не е логична причина за комплекси.

На трето място при женските комплекси е теглото. Повечето от нас искат да бъдат по-слаби и за съжаление бързаме да го направим. Но нека си признаем, загубата на килограми може да е причина за друг комплекс в списъка: твърде малки гърди. Така ще пресечете един проблем от списъка си с кошмари и ще придобиете друг.

Къде е истината?

Според учените привлекателните хора всъщност се справят по-добре в живота. Те имат по-широк избор от партньори, получават по-добра работа, третират се по-добре от обществото. Въпреки това, това ли е причина да бъдете щастливи? Не е задължително. Оказва се че жените, считани от обкръжението си за красиви, съвършени и стилни, най-често са перфекционистки, които живеят в постоянен страх. Страхуват се от провал, страхуват се да загубят короната ...

Възможно ли е наистина да се прескочат комплексите?

ДА!!! Психолозите подчертават, че комплексите не идват от това да се погледнете обективно в огледалото, а от emoziи. Чувстваме се грозни, дебели или стари, защото не можем да намерим баланс в живота и центъра на тежестта си. Понякога чуваме обидни коментари от други хора - според анкети 57% от жените със сериозни комплекси често чуват критики от собствените си майки! Понякога имаме скрити проблеми, за които се опитваме да се накажем, или просто трябва да съжаляваме за себе си.

Излизането от тези умствени капани не е лесно и безболезнено. Трябва да се справите със себе си и то безмилостно. Забравете всичко, което сте чували за себе си от другите. Спрете да вярвате в снимките, които ни се предоставят от медиите, които са копирани и платени със стилистични работни часове. Спрете да мислите лошо за себе. Аз съм аз, уникална от главата до петите!

И накрая, не забравяйте, че ако живеете щастливо 80 или 90 години и започнете да разглеждате снимките си от периода от 20, 30, 40 или дори 50 години - няма да можете да разберете защо сте били комплексирани и вкопчени в това време...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com