Чиновниците срещу идеите на Борисов

7040
Чиновниците срещу идеите на Борисов
Синдикалните структури критикуват изразеното вчера мнение, че българите, които работят в държавната администрация, имат недопустимо дълъг отпуск

Категорично сме несъгласни с изразената позиция на министър-председателя. Това заявяват в свое писмо до медиите Синдикалните структури на Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации - КНСБ (ФНСДУО-КНСБ) като най-голямото синдикално сдружение на работещите в държавното управление – общинска администрация, социално подпомагане и социални услуги, държавен резерв, архиви, места за лишаване от свобода, АЗ, НАП, МВР, ДАНС, ИА ЕСМИС. Тяхното писмо е по повод на изразеното вчера мнение на премиера Борисов, че българите, които работят в държавната администрация, имат недопустимо дълъг отпуск.

От синдикалните структури са на мнение, че за пореден път се внушава на обществото, че работещите в държавната администрация ползват изключителни привилегии, което създава погрешна и негативна обществена нагласа. „Напротив, служителите в държавната администрация работят при специфични условия, отговарят на регламентирани изисквания и строги законови ограничения, подпомагайки осъществяването на държавното управление”, посочват още те.

Премиерът не вижда логика в отпуските като придобивка

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не вижда никаква логика отпуските да бъдат придобивка след като не се ползват. "Ще продължим с реф...

От писмото на синдикатите става ясно още, че работещите в държавната администрация ползват същия размер на платен годишен отпуск както работещите в „частния” сектор, тъй като и за двата сектора законовата регламентация гарантира ползването на 20 работни дни платен годишен отпуск.

Според тях напрежението в администрациите ще нарасне допълнително и резултатът ще бъде крайно негативен. Сигнализираме гражданското обществото и отправяме апел за подкрепа. Всички сме длъжни да защитаваме демокрацията и законността на всички нива и слоеве в обществото. Заявяваме категорично, че ще защитаваме позициите на работещите в държавната администрация в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество и извън него, с всички позволени от закона средства, посочват още в писмото си служителите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com