Печатна грешка удължила срока на договорите за изкупуване на енергия от ВЕИ

4307
Печатна грешка удължила срока на договорите за изкупуване на енергия от ВЕИ

С "печатна грешка" на Тройната коалиция по много интересен начин Законът за ВЕИ се изменя и от 12 г. се увеличава на 25 години срокът за изкупуване на енергията от слънце, съобщи енергийният министър Делян Добрев, предаде БГНЕС.

"Печатна грешка" струва на държавата милиарди, тя налива допълнително масло в огъня, добави Добрев. НЕК няма какво друго да прави и ЕРП, освен да сключват договори и така стигнахме до ситуацията в 2011 г. с хиляди мегавати, които ние сега се опитваме по всякакъв начин да ограничим, коментира Добрев.

Той се позова и показа пред медиите стенограмата от заседанието на Народното събрание от 30 октомври 2008 г. Извадили сме и Закона за ВЕИ от 2007 г. и една промяна, която е пробутана много интересно в Закона за енергийната ефективност от 2008 – по много интересен начин.

Законът за ВЕИ се изменя и от 12 г. се увеличава срокът на 25 години за изкупуване на енергията от слънце, не на 20 г., а на 25 г., от стенограмата става ясно, че е допусната печатна грешка, потвърди той. По време на обсъждането на промените в закона тогава председателстващият пленарното заседание Любен Корнезов обръща внимание, че има печатна грешка. Според Добрев, тази "правописна грешка" категорично е лобистка.

Редактор: Ая Косарова

Нараства ролята на Германия в българската икономика

През последните години нараства ролята на Германия в българската икономика. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и тур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика