Пушенето на открито намали цените на цигарите

5618
Пушенето на открито намали цените на цигарите

Цигареното вето размести пазара на папироси. След забраната за пушене на закрито цените на тютюна тръгнаха нагоре. Цигарите пък поевтиняват. Това показва справка в регистъра на тютюневите изделия. Според него около десет вида тютюни са поскъпнали през последните три месеца, предаде Стандарт нюз.

Цените на вносните опаковки от по 40 г са скочили от 11,50 на 13,90 лв. По-скъпи са както обикновените, така и ароматизираните тютюни. Българските също поскъпват. Различните разфасовки скачат от 4,20 и 8,20 на 5,20 и 9,80 лв. Цигарите и пуретите обаче тръгнаха надолу. Цената на ароматизираните папироси само ден преди влизане в сила на забраната на тютюнопушенето на закрито паднаха с лев - от 4,50 на 3,50 лв. По-евтино след изчерпване на количествата ще се продават цигари с дъх на шоколад и праскова. Производители на пури също обявиха по-ниски цени за своите продукти скоро след влизане в сила на забраната за тютюнопушене. От 66 на 54 лв. падна цената на опаковка от шест пури американско производство. По-евтини с левче са и бразилските пури, които вече се продават по 10 лв. за 10 броя.

Наргилето е вредно колкото цигарите

Пушенето на наргиле е също толкова вредно за белите дробове, колкото пушенето на цигари, показва ново изследване. Ирански учени, ръков...

Мъжките цигари също поевтиняват. С по-ниски цени на пазара ще се появят "Кемъл", "Дънхил" и "Уинстън". Кутиите от различните видове и разфасовки скоро ще са с между 10 и 30 стотинки по-евтини. Дамските цигари обаче не се плашат от забраната за пушене. Цените на стомилиметровите Еve ще се увеличат с 10 ст. до 4,80 лв.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика