Стандарт за качество и в туризма

8892
Стандарт за качество и в туризма

Български държавен стандарт (БДС) - тази панацея може да бъде използвана и в туристическия сектор у нас, предлагат експерти. Така хем ще се повиши качеството на обслужване, хем потребителите ще знаят по-добре за какво плащат. А БДС в туризма ни вече има, но не е задължителен.

"Ще знае какво да очаква, когато в рекламната брошура му обещават континентална закуска или пълна закуска или разширена закуска, защото за сега има известна степен на размитост на тези понятия", обясни Стоян Маринов от варненската туристическа камара пред bTV.

Французи идват у нас заради историческия и културен туризъм

Шестте най-големи френски туроператора ще дойдат у нас през април, за да се запознаят с възможностите за културен и исторически туризъ...

Тези хотелиери, които искат да се задържат на пазара, спазват стриктно европейските стандарти и вече плащат за сертификати, които са популярни на Стария континент. Дали обаче чуждите туристи ще могат лесно да се осведомят кой хотел има БДС и кой не?

"Това би бил може би един жест към българския клиент, защото за чужди клиенти, особено в морските курорти, където ние се стремим по-скоро към чуждестранно присъствие, не мисля, че би имал ефект”, смята Ивелина Попова, управител на хотел.

Туроператорите още не са наясно какво точно представлява БДС за техните услуги. Съгласни са да се въведе ред в бранша, но не знаят какви ще са ползите.

"Ще бъде процес, не може да бъде еднократна стъпка и от следващата година да черпим ползите от нея.Но единствено качеството е това, което ще ни направи разпознаваеми сред нашата потенциална клиентела", обясни Калин Сутев, главен мениджър на туроператорска фирма.

Няма значение какво мислят българите за туристическото лого, казва маркетинг експерт

Няма никакво значение какво мислят българите за новото туристическо лого на България, защото стратегията за брандиране на страната ни к...

Експертите в бранша са категорични, че няма нищо лошо в това да има стандарти, но когато става въпрос за услуги трябва да се внимава.

За сега стандартиите не са задължителни за фирмите. Но ако някой все пак реши да ги въведе ще трябва да плати сума между 1500 и 3000 лева за срок от три години и съответно всеки сезон ще подлежи на проверка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика