България ще се надява на свой "спасител" от миналото да спре Северна Македония

2711
България ще се надява на свой "спасител" от миналото да спре Северна Македония
Снимка: Getty Images

Още след като стана ясен жребият за тазгодишното издание на Лигата на нациите, вълнението започна да се покачва, тъй като в една група бяха събрани националните отбори по футбол на България и на Република Северна Македония. Заканите започнаха да се сипат и от двете страни, а групата бе открита именно с този сблъсък, завършил при равенство 1:1.

Ще направи ли Гибралтар услуга на България, побеждавайки Северна Македония?

След него родните "лъвове" ще се надяват на грешна стъпка на съседката ни във втория кръг, за да имат по-добри шансове за първата позиция, която е поставена и като цел. Подобен развой изглежда много труден обаче, тъй като северномакедонците ще имат дуел срещу "футболното джудже" Гибралтар.

Коефициентът на efbet за успех в полза на Гибралтар е 17,00, докато победа за Северна Македония е със ставка 1,16. Пазарът за равенство пък е оценен на 7,20. Мачът ще се състои в неделя, 5-и юни, от 19:00 часа българско време. Домакин ще е тимът на Гибралтар.

Любопитен факт е, че именно Гибралтар бе използван за туширане на напрежението в България в края на 2020 година. Тогава родните национали имаха само една победа в рамките на последните 19 мача и бе уредена контрола именно с "футболното джудже". Тя пък бе спечелена с класическото 3:0 от "лъвовете".

Гибралтар и Северна Македония са се срещали само два пъти до този момент в историята. И двата случая са от 2018 година, когато двата отбора отново бяха в една група в Лигата на нациите. Тогава западната ни съседка нямаше никакви проблеми и надделя и в двете срещи, без да допусне гол и отбелязвайки общо шест попадения.

Коефициентът за това и в този случай да има над 2,5 попадения е 1,61, докато за под 2,5 гола е 2,40. Съответно ставката за това и Гибралтар, и Република Северна Македония да успеят да си отбележат по поне едно попадение е 2,70, докато за няма гол/гол е 1,50.

Колко силна ще е доминацията на Северна Македония над Гибралтар в Лигата на нациите?

Разбира се, северномакедонците са големите фаворити в този сблъсък. Очакванията на специалисти и анализатори са за тотална доминация на западната ни съседка. Коефициентът на efbet Северна Македония да съумее да се разпише и в двете полувремена е 1,80, докато ставката за това да не успее да го стори е 2,05.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com