Последен "рунд": Българин и 3 гранда на ръба в Европа

1520
Последен "рунд": Българин и 3 гранда на ръба в Европа
Снимка: https://twitter.com/shumanskoo/status/1278603290083762176

По традиция в края на календарната година е време за последните кръгове от групите на европейските клубни турнири. А във втория по сила такъв Лига Европа драмата сякаш тепърва предстои. Намесени са съдбите на няколко гранда, които са на ръба, както и на един млад български футболист.

Младият българин в Лига Европа - Мартин Минчев

20-годишният Мартин Минчев остана неизползвана резерва в последните два мача на Спарта Прага (шампионатни победи с по 2:1), но преди това бе записал серия от 14 сблъсъка, в които игра (в немалък брой от тях - като титуляр) - там се отчете с четири гола и две асистенции.

Надяваме се да го видим в игра и при домакинството срещу Брьондби в четвъртък (09.12) от 19:45 часа българско време. Чехите имат нужда от поне една точка, за да запазят третата си позиция и да играят в елиминационната фаза на Лигата на конференциите. Коефициентът на efbet за тяхна победа е 1,81, докато за успех в полза на Брьондби е 4,40 (равенството е оценено на 4,20). Ставката пък за това българинът да открие резултата е 9,00, за негов гол по всяко време от двубоя - 3,50.

Трите гранда на ръба в Лига Европа

Доскорошният лидер в силната испанска Ла Лига Реал Сосиедад също заема трето място в своята група, но се изправя в директен спор за второто, което осигурява участие в елиминационната фаза на Лига Европа. Съперникът обаче е повече от сериозен - ПСВ Айндховен (09.12 от 19:45 часа българско време). Нидерландският гранд има предимство от две точки пред испанците, така че го устройва и равенството като гост. Коефициентът за успех на баските е 1,76, докато победа за ПСВ Айндховен е оценена на 4,20. Равенството, какъвто бе изходът при предишния им сблъсък (2:2), е със ставка 4,00.

ОСТАВИ ЛИ ШАНСОВЕ РЕАЛ СОСИЕДАД НА ПСВ - НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Френският гранд Олимпик Марсилия също ще трябва да се потруди поне малко, за да си заслужи място в Европа и в началото на 2022 година. Тимът от Лига 1 няма победа в групите на Лига Европа от тази кампания до момента, записвайки четири равенства и едно поражение. Това му отрежда третата позиция, а отзад дебне Локомотив (Москва) с два пункта пасив.

Със сигурност руснаците ще са много по-мотивирани в директния сблъсък за участие в елиминационната фаза на Лигата на конференциите (09.12 от 22:00 часа българско време), но пък Олимпик едва ли ще иска да завърши без успех, и то у дома (не е за подценяване и финансовият аспект). Коефициентът efbet за успех на френския отбор е 1,42, докато победа за руснаците е оценена на 6,75 (5,00 за равенство).

Разбира се, не е за подценяване дербито Наполи - Лестър, като италианците също са на ръба от това да напуснат Лига Европа и ще имат нужда от точки. Да не забравяме и българското участие, при което Лудогорец посреща у дома Мидтиланд. Можете да видите коефициентите на efbet и за двата мача.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com