След Купата на България: емоционален Левски с ново столично дерби

3777
След Купата на България: емоционален Левски с ново столично дерби
Снимка: Levski.bg

Емоциите от Купата на България далеч не са отшумяли при новия носител на трофея Левски, но за "сините" има още два двубоя до края на сезона. А в първия от тях им предстои ново столично дерби в предпоследния кръг на българската efbet Лига, тъй като в него се изправят срещу Славия.

Сблъсъкът ще се състои в столичния квартал "Овча Купел". "Белите" с разлика и категорично ще останат последни в групата на шампионския поток, докато Левски към момента е трети с 49 точки, колкото има и четвъртият в подреждането Ботев Пловдив.

Най-старото столично дерби: ще продължи ли Славия да играе успешно срещу Левски?

Мачът между Славия и Левски ще се проведе в четвъртък, 19-и май, от 20:15 часа. Коефициентът на efbet за успех в полза на домакините в този двубой е 5,00, докато за още един успех за Станимир Стоилов и компания срещу тим от София в последните дни е 1,80. Равенството пък е оценено на 3,75.

Любопитен факт е, че в последните седем двубоя между тези съперници във всички турнири Славия има пет успеха и само две поражения. Още по-любопитното обаче е, че във всички тези сблъсъци са се забелязвали само два резултата - 2:1 и 1:0, като победите винаги са с минимална разлика.

Четири от петте успеха на Славия идват с резултат 2:1 а ставката "белите" отново да спечелят с толкова е 17,00 (съответно за техен успех с минималното 1:0 е 10,00). И двата пък въпросни успеха за "сините" са с 1:0, като коефициентът да спечелят отново с този резултат е 5,40 (ставката пък за тяхна победа с точен резултат 2:1 е 8,80).

В този период, който продължава вече над две години (от 2020 година - март), трудно единият отбор взима преимущество в резултата над другия. В четири от седемте случая се е стигало до това и двата отбора да се разпишат, като именно това са и случаите, в които срещите са виждали над 2,5 гола в мача.

Ще има ли голове на Славия - Левски в efbet Лига?

Коефициентът на efbet и в този двубоя и Славия, и Левски да успеят да си отбележат по поне едно попадение е 2,25, докато за няма гол/гол е 1,70. Съответно ставката за това двата отбора да съумеят да си вкарат над 2,5 попадения е 2,35, докато за под 2,5 гола в срещата е 1,65.

ЛЕВСКИ ПРЕЧУПИ СЛАВИЯ В КРАЯ - ПОДРОБНОСТИ В SPORTLIVE.BG

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com