"Вълците" и Специалния: от "бой" над българи до бляскав мач за историята

2013
"Вълците" и Специалния: от "бой" над българи до бляскав мач за историята
Снимка: Getty Images

Дойде време за финалния двубой в първото издание на новосформираното състезание на УЕФА Лига на конференциите. Третият по сила европейски клубен турнир ще получи своя исторически първи победител. В директен спор за трофея излизат един срещу друг италианският Рома и нидерландският Фейенорд.

Първият трофей от Лигата на конференциите

Сблъсъкът ще се осъществи в Тирана, Албания. "Вълците" бяха сочени като големия фаворит в турнира още в груповата фаза, заедно с английския гранд Тотнъм. А както е известно, италианците бяха в група с единствения български тим, който до момента е участвал в тази фаза на това състезание. В крайна сметка само Жозе Моуриньо и компания ще има шанса да се борят за него, но за целта трябва да се справят с третия през този сезон в местния шампионат на Нидерландия.

Мачът ще се състои в сряда, 25-и май, от 22:00 часа българско време. Коефициентът на efbet за победа в полза на италианския гранд е 2,40, докато успех за Фейенорд е със ставка 3,15. Пазарът за равенство пък е оценен на 3,55.

Както е известно, финалът ще бъде решен в един двубой. Това означава, че ако в редовното време двата тима не успеят да излъчат победител, ще се стигне до две продължения от по 15 минути всяко. Ако и след тях никой отбор не съумее да надделее, то ще се стигне до изпълнения на дузпи.

Коефициентът за това да в редовното време да не бъде излъчен победител, а Рома да грабне трофея след продължения е 12,00, докато за "вълците" да сторят това, но след изпълнения на дузпи е 14,00. Съответно ставката пък Фейенорд да зарадва феновете си след двете 15-минути продължения е 15,00, а да го стори след дузпи - 14,00.

Двата отбора се изправиха един срещу друг и в началото на 2015 година, когато жребият ги събра на 1/16-финалите в Лига Европа. Тогава Рома продължи напред след драматичен успех с 2:1 в реванша, след като първата среща бе завършила при равенство 1:1. Прави впечатление, че и в двете срещи тимовете неизменно успяват да си отбележат гол.

Рома и Фейенорд с ново голово шоу в Европа, този път на финал?

Коефициентът на efbet и в този случай и Рома, и Фейенорд да съумеят да си отбележат поне по едно попадение е 1,77, докато за няма гол/гол е 2,15. Съответно ставката двата отбора да отбележат общо над 2,5 попадения във финала е 1,94, докато за под 1,5 гола е 3,80. Важно уточнение е, че последните посочени пазари се отнасят само за редовното време от сблъсъка.

Рома спечели Лигата на конференциите, Моуриньо с уникално постижение

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com