Британският премиер представи план за съживяване на икономиката

4838
Британският премиер представи план за съживяване на икономиката
Една от необходимите мерки е стимулирането на жилищния пазар

Премиерът Дейвид Камерън представи днес програмата на британското правителство за съживяване на икономиката на страната, съобщиха местни медии, цитирани от АФП и ИТАР-ТАСС. Изявлението на Камерън е подготвено за откриващата се утре есенна сесия на парламента.

Една от необходимите мерки по пътя за излизане на Обединеното кралство от икономическата криза според премиера е стимулирането на жилищния пазар, оказване на съдействие на британците, които придобиват жилище. Правителството планира да поеме онези рискове, които са свързани с покупката на жилище чрез пускането на държавни "облигации за купувачите". В страната вече се прилага програмата на кабинета "Нюбай" (Newbuy) за първо купуване на жилище, според която определен кръг банки могат да отпуснат до 95 на сто от необходимите средства.

Призовават Дейвид Камерън да затегне граничния контрол

Миналата нощ британските министри бяха подложени на натиск да затегнат граничния контрол за граждани на ЕС, след като Испания изиска &b...

Предвижда се освен това да бъдат създадени така наречените малки работни места с ниско заплащане, при което работникът няма да плаща данъци и да прави вноски в националната осигурителна система. Ако заетите по тази схема обаче работят едновременно на няколко такива "малки работни места", което им е позволено, те ще трябва да плащат данъци върху общата получавана сума.

Правителството е заимствало практикуваната схема в Германия, според която месечни доходи до 400 евро не се облагат. Във Великобритания този таван достига 672 брит. лири или 847 евро.

Правителството планира да разшири и мрежите на "независимите училища", чиято дейност изцяло се контролира от избирани съвети от родители, учители и бизнесмени. Премиерът посочва и необходими строги мерки, взети по-рано от кабинета, за съкращаване на бюджетния дефицит. "Успяхме да го съкратим вече с една четвърт и ще продължаваме тази линия. Не търсим лесни пътища за оздравяването на финансовата система в интерес на икономическото развитие на страната", отбелязва Камерън, цитиран от в. "Мейл от сънди".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа