Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чеченски коли пред болница в Москва разпалиха отново спекулациите за здравето на Кадиров

21 септември 2023, 22:55 часа • 13768 прочитания

Струпване на автомобили с чеченски номера се наблюдава пред Централната болница в Москва. Това съобщава Телеграм канала ВЧК-ОГПУ, за който се смята, че е свързан с руската ФСБ. Новината предизвика нова вълна от спекулации около здравословното състояние на чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Още: Киев за Кадиров: Предполагаме, че е бил отравян неколкократно

Според информацията, привечер пред лечебното заведение са пристигнали няколко кортежа от по 4-5 автомобила, някои от които са имали сигнални лампи. Всички те са се отправили към крилото, в което се помещава реанимацията. Оказало се, че входът към крилото е бил блокиран от мъже от чеченски произход, съобщава се, че на територията на болницата е кацнал и хеликоптер.

По данни на канала ВЧК-ОГПУ, самолетът, с който се придвижва чеченският лидер, също остава на летището в руската столица. Според информацията, през последните дни той е извършил най-малко осем полета между чеченската столица Грозни и Москва.

Припомняме, че информациите за влошено здравословно състояние на Рамзан Кадиров се появиха за пръв път преди около седмица. Тогава отново имаше струпване на чеченски автомобили пред лечебното заведение, а някои съобщиха, че той е в кома. По-късно се появиха и данни, че Кадиров е претърпял неуспешна бъбречна трансплантация, като според информацията се подготвя нова такава интервенция.

Още: Реанимацията на Централната болница в Москва остава под чеченска блокада (СНИМКИ)

В същото време в социалните мрежи се появи клип, на който Кадиров се разхожда под дъжда и призовава хората, които вярват на тези информации, да направят същото, за да се ободрят и да подредят мислите си.

Вчера пък Рамзан Кадиров написа в канала си в Телеграм, че не разбира защо е бил целият този шум и истерия в медиите, като уточни, че не е на лечение там, а е посетил болния си чичо.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес