X
 
 

Един милион протестираха за втори референдум за Brexit

3723 2
photo of Един милион протестираха за втори референдум за Brexit
Снимка: iStock/Guliver
Около един милион протестиращи се събраха в Лондон, за да поискат втори референдум за Brexit, заявиха организаторите, цитирани от британския ляв проевропейски вестник The Independent, предаде БГНЕС. 

Смята се, че демонстрацията, призоваваща за нов референдум като изход от кризата около Brexit, разделила дълбоко британското общество, е една от най-масовите в британската история.

Гласуване по сделката за Brexit на Джонсън в Камарата на общините няма да има

След над 5-часови дебати на депутатите на извънредната сесия на Камарата на общините в британският парламент гласуване по сделката на п...

Демонстрантите тръгнаха от "Парк Лейн" и стигнаха до площада при парламента, докато депутатите присъстваха на съботно заседание на Камарата на общините. Повечето участници държаха лозунги, призоваващи за ново публично гласуване с възможността за оставане в ЕС и европейски знамена.

Пред парламента говориха множество оратори, включително кметът на Лондон Садик Хан, както и членове на кабинета в сянка от лейбъристката партия Киър Стармър, Даян Абът и Емили Торнбъри.

Финансовият министър в сянка Джон Макдонъл заяви: "Горд съм, че стоя редом със стотици хиляди хора, които защитават своите искания, които не са богати, привилегировани и загубили връзка с реалността тори, които искат да имат последната дума за тази още по-лоша сделка от предишната на Тереза Мей/ Нашата политика е ясна: Нека хората решат!|

Множеството се развесели в събота следобед, когато депутатите гласуваха за отлагане на сделката на премиера за Brexit.

Разгорещени дебати в британския парламент, хиляди на протест пред Уестминстър

Дебатите на извънредната сесия на Камарата на общините са доста разгорещени и продължават вече малко над пет часа. Парламентът провежда...

Редица известни личности също се присъединиха към похода, включително актьорите Патрик Стюарт и Стивън Макган.

Протестът е четвърти по ред след референдума през 2016 г. и е подкрепен от кампанията на на вестник The Independent „Последна дума“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • алабаш 2 алабаш преди 1 месец Профил на трол?
    де юре той поема в собствените си ръце цяла власт . Резултатите от събрание на етажните съсобственици не го интересуват , защото не приеха неговите предложения . Следваща постъпка ще е спирането на плащанията , насрещу опити да се спира ток и вода . Тоест нещата превръщат се от недоразумение в финансов трудно събираем борч . При борчилък както обичайно следват вече физически похватки . Грубости , виж още ›› вандалщина , кражба . А всичко трудно доказуем , заради фактическото владение или по-точно не-владение . А за добра свършена работа без мандат може ли да се говори ? Да , но това не е наемно отношение , а многогодишните давностни придобивания на собственост . Как ще свърши това ?
  • Haskell78 спечели изборите 1 Haskell78 спечели изборите преди 1 месец Профил на трол?
    вурстчета в Дидл седмичните на преоценеа цена - новата телевизията на вурстче от хавайя !
Последно в Актуално