11 пещерняци екстремно изкачваха сградата на областната администрация в Стара Загора (СНИМКИ)

1
11 пещерняци екстремно изкачваха сградата на областната администрация в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Областна администрация - Стара Загора
В традиционното състезание по скоростно изкачване с техника на единичното въже на фасадата на сградата на областната администрация в Стара Загора се включиха 11 пещерняци - 8 мъже и 3 жени, от спелео клубове от страната.

Спелеолози искат да се създаде специален закон за опазването на пещерите

На 18 март се навършват 90 години от създаването на организираното пещерно дело в България. Това обяви на пресконференция председателят...

68-годишният казанлъчанин Пенчо Пенчев беше най-възрастният участник и по-малко от 2 секунди не му достигнаха да влезе в призовата тройка при мъжете. 

24-годишният му съгражданин Юсеин Хайрула пък беше най-младият катерач. 

 

Над 200 души се включиха в скоростното изкачване до Черни връх

Повече от 200 смелчаци стартираха тази сутрин в супер изпитанието от центъра на София до Черни връх, съобщава www.sofia2018.bg. 17-к...

Купата на областния управител при жените спечели Елена Иванова от Русе, която изкачи 50-те метра до върха на сградата за 2 минути и 49 секунди. При мъжете купата грабна Кемал Рамадан от Казанлък с време от 3 минути и 2 секунди.   

Победителите в 27-ата надпревара бяха наградени от заместник областния управител Петя Чакърова. Състезанието се организира от Спелео клуб „Саламандър“ с подкрепата на Туристическо дружество „Сърнена гора“ и Областна администрация Стара Загора. 

Екстремно изкачване на сградата на областната администрация в Стара Загора  се провежда ежегодно от 1992 година и събира спелеолози и алпинисти от цялата страна. Техниката на единичното въже е единствената, която позволява да се преодоляват вертикалните участъци в пещерите и големите алпийски стени и върхове. Атрактивната надпревара цели да се популяризира дейността на туристическото дружество и спелео клуба, което се доказва и от високия зрителски интерес всяка година. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители