Невиждана украинска атака с дронове срещу Русия (ВИДЕО)

31730
Невиждана украинска атака с дронове срещу Русия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

За масирана атака с дронове срещу обекти на територията на Руската федерация съобщава руското военно министерство.

Според официалната информация, са били прехванати и унищожени 66 дрона над територията на Краснодарския край, а още 2 са били свалени над Кримския полуостров: Украйна атакува, руски петролни рафинерии горят (ВИДЕО)

Поражения има

В местни канали в Телеграм обаче се споделят видеокадри, които ясно показват, че не се е разминало без щети. Местни жители твърдят, че военно летище в село Кущевско, Краснодарски край, се е запалило след атака с дронове: Парчета навсякъде: Руско военно летище изглежда е сериозно ударено с дронове (ВИДЕО). Все още няма официално потвърждение от руска страна на тази информация - но губернаторът на Краснодарски край Вениамин Кондратиев призна, че в селото е имало атака. Огромна експлозия, заснета на видео, демонстрира, че едва ли се е разминало без щети, въпреки официални уверения как нямало нищо.

Редом до поразените рафинерии: Ударен е и руски военен завод в Липецк (ВИДЕО)

"Към момента повече от 10 дрона са свалени в Славянски, Северски и Кущевски райони. Те се опитаха да атакуват петролни рафинерии и инфраструктурни съоръжения. Няма пострадали и сериозни щети. Оперативни служби гасят пожари, причинени от падането на дронове", обобщи губернаторът.

В Северски район на Краснодарския край със сигурност е атакувана Илската рафинерия, съобщават за руския опозиционен телеграм канал ASTRA местни жители. Поразена е инсталацията АТ-1, според източниците на ASTRA. След атаката в предприятието е избухнал пожар, има и видеокадри:

Още: Унищожени са 26 000 куб. м руско гориво при удара в Смоленск: Украинското разузнаване (ВИДЕО)

Украински източници съобщават и за успешни удари по рафинерията "Славянск-ЕКО", както и по битумния завод в Краснодарски край. Информацията за уцелени 2 руски петролни рафинерии в Краснодарски край (Илската и "Славянск-ЕКО") потвърждава свързваният с ФСБ руски телеграм канал ВЧК-ОГПУ, който добавя, че са нанесени удари и "по редица други обекти". В "Славянск-ЕКО" е ударена дестилационната мощност, съобщава ASTRA. Според публичната разузнавателна платформа OSINT първото видео в този материал, показващо голяма експлозия, е именно с координати на рафинерията "Славянск-ЕКО". Но има и още видеокадри, които показват големи щети. И двете рафинерии са собственост на "Роснефт":

Появи се непотвърдена информация и за друг украински успех - поражения и в руското съоръжение за съхранение на боеприпаси "Тихорецк" в Ростовска област. OSINT публикува пост с данни за "огромен пожар" от системата за наблюдение на пожар FIRMS на НАСА. В Тихорецк се съхраняват боеприпаси - снаряди и ракети, доставени на Руската федерация от Северна Корея. Потвърждение какво се съхранява в Тихорецк имаше от Белия дом на 13 октомври, 2023 година. Там се намира 719-та база за боеприпаси на Руската федерация. Явно обаче тепърва ще има уточнение дали говорим за сериозен удар срещу много добре защитен обект и какво точно се е случило:

Русия обаче също не бездейства тази нощ - рано сутринта имаше руска атака срещу обекти от украинската енергийна инфраструктура, има и поражения: Русия стреля с "Кинжал" и пак удари украински ТЕЦ-ове

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Разстрел на шестима руски военни от техен колега от украински произход: Вътрешни данни

Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол

Полските граничари арестуваха руски дезертьор

Литва е готова да прати свои военни в Украйна

"Руската торта": Любимият десерт на Макрон се оказа изключен от обяда със Си Дзинпин

Corriere della Sera: НАТО подготвя декларация за неизпращане на войски в Украйна

Руският геноцид: Доброволци за война по принуда, промиване на мозъци на деца

Осъдиха български физиотерапевт за „сексуално насилие“ над клиентки във Великобритания

Руският фашизъм (съкратено Руска федерация) избива украинците 79 години след победата над нацизма: Зеленски

"Кинжал" не уцели нищо съществено: Данни от Лвов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа