Повече от половината жители на Румъния не искат да се приемат бежанци

2732
Повече от половината жители на Румъния не искат да се приемат бежанци

Повече от половината жители на Румъния не са съгласни на територията на страната да бъдат приемани бежанци. Това показват резултатите от допитване до обществеността, за което съобщава румънското радио.

Анкетата, направена от асоциацията Про Демокрация свидетелства, че 45% от румънците свързват миграционната криза със социалните конфликти, а 31% - с религиозни разногласия. Почти половината от анкетираните не се чувстват в безопасност заради наплива на мигранти. Мнозинството от запитаните се обявяват против квотния принцип за прием на бежанци в държавите-членки на Евросъюза, а повече от половината смятат, че бежанците трябва да бъдат настанявани в специални лагери.

Турция дава на сирийски бежанци право да гласуват

Промените в закона за големите общини в Турция са в ход и сирийските бежанци вече ще бъдат считани за пълноправни местни граждани. Това...

По данни на управлението за предоставяне на убежище и интеграция на Генералната инспекция по миграцията до сега в Румъния средно на година са били регистрирани 1200 – 1300 заявления от кандидати за убежище.

Резултатите от анкетата бяха представени на семинар на тема „Предизвикателства на миграционната криза в европейската и в националната перспектива“, проведен вчера в службата на Европарламента в Румъния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа