X
 
 

Путин внесе в парламента пакет с изменения на конституцията

1445 35
Путин внесе в парламента пакет с изменения на конституцията
Снимка: Kremlin.ru
Руският президент Владимир Путин внесе в понеделник пакет от изменения на конституцията по-малко от седмица, след като обяви изненадващ план за реформа на политическата система.

"Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума законопроект за промени в Конституцията на Руската федерация. Представители на руския президент при разглеждане на законопроекта в Държавната дума ще бъдат съпредседателите на конституционната комисия Андрей Клишас, Павел Крашениников и Талия Хабриева", каза пред репортери Дмитрий Песков, говорител на президента.

Путин сменя главния прокурор

Президентът на Русия Владимир Путин предложи на Съвета на федерацията на освоби Юрий Чайка от поста му на главен прокурор във връзка с ...

На 15 януари Путин подписа указ за създаването на работна група за подготовка на изменения в конституцията и одобри състава на нейните участници. Групата включва 75 политици, законодатели, учени и общественици, а нейни съпредседатели бяха ръководителят на комисията по конституционно право и държавно изграждане на Съвета на федерацията Андрей Клишас, ръководителят на комисията по държавна дума по държавно изграждане и законодателство Павел Крашениников, както и директорът на Института по законодателство и сравнително право при руското правителство Талия Хабриева.

В посланието си до Федералното събрание на 15 януари руският президент предложи редица изменения на конституцията, включително Държавната дума да има правото да одобрява кандидатурата на министър-председателя, вицепремиерите и федералните министри. Президентът също така предложи назначаването на ръководители на агенции за сигурност след консултации със Съвета на федерацията. Освен това Путин обяви необходимостта от консолидиране на приоритета на основния закон над международните договори в руското правно пространство, както и от предписването на редица социални гаранции в конституцията.

Сред предложенията на президента е също забраната едно и също лице да бъде президент повече от два мандата. За да стане президент, кандидатът трябва да е руски гражданин, навършил 35 години и пребиваващ в страната поне 25 години без чуждестранно гражданство.

Комисията на Държавната дума по държавно изграждане ще разгледа законопроекта за президент на заседание на 21 януари.

Лозунги „Революция“ и „Не на диктатурата“ звучат срещу Путин в Москва

Повече от хиляда опозиционни активисти маршируваха в центъра на Москва в неделя, след като президентът Владимир Путин предложи да се из...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 24 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кой е той, че ще внася каквото и да било? В цивилизованите страни това се прави от специализирани комисии след проучване на даден проблем!
 • Анонимен 24.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Путин есть - ума не надо!
  : 0 !
 • Анонимен 23 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Путю вече няма полезен ход! Колкото повече мърда - по -дълбоко ще му влезе!
 • Анонимен 23.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И повече шум от тракане по капака на Масквича ще се чува. После ще утихне...
  : 0 !
 • Анонимен 22 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Пакет няма, пакет внася. Що е то? - Путя-реформатор
 • Анонимен 21 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Избива ли му на Путин петно на челото – като на Горбачов - https ://ivo.bg/2020/01/20/%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%b8%d0%b2%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%bc%d1%83-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%ba/
 • Анонимен 20 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Подмяната без никакво обяснение на толкова ключови фигури, като премиерът и главният прокурор,показва само едно - панически страх от края!
 • Анонимен 20.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ако не сте виждали плъх притиснат в ъгъла гледайте по-долу. http ://hronika.info/uploads/posts/2016-10/1476640169_pit1.jpg
  : 0 !
 • Анонимен 19 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ако беше жив Путин нямаше да допусне това, но както знаем от 6 месеца не е между живите! Сега други редят картите!
 • Анонимен 19.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Редовно подменят подмора с нов двойник-дубльор.
  : 0 !
 • Анонимен 18 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Пакет няма, пакет внася. Що е то? -Путя-реформатор
 • Анонимен 17 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Пакет няма, пакет внася. Що е то? -Путя-реформатор
 • Анонимен 16 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Моето скромно мнение е че вовата му стана ясно, че в скоро време нещата може да станат неудържими и мужиците да хванат сопите. Та в стил меди доган е решил да се покрие малко и да избута напред парламента и други колективни органи които за простолюдието ще управляват Русия а на практика Вова и неговите авери ще продължават да дърпат конците зад кулисите. И така няколко години доде народа позабрави виж още ›› за вова и компания. Тъй че ако вземе та стане нещо като революция – ще го отнесат тези бушони а вова и бандата му – ни лук яли ни лук мирисали. След година две току виж и Баце така ще се опита да се измъзулчи кат пръ**я из гащи…
 • Актуалните пак с.... 15 Актуалните пак с.... преди 1 месец Профил на трол?
  Голяяяяма...голяма--колко голяма? Колкото му стигнат парите на соросоида Невални от фондацията на жена му-която е собственост на американците...!?!?
Нагоре