Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руският Съвет на Федерацията разреши използването на военни сили в Украйна

01 март 2014, 17:59 часа • 24382 прочитания

Съветът на Федерацията даде съгласиe на руския президент за използването на Въоръжените сили на РФ на територията на Украйна до нормализирането на обстановката там. Съответното решение беше прието днес от горната камара на руския парламент.

Решението беше гласувано единодушно.

По-рано днес руският президент Владимир Путин внесе в Съвета на Федерацията – горната камара на Федералното събрание - обръщение за използването на въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата обстановка в тази страна.

"Във връзка с извънредната ситуация в Украйна, заплахата за живота на граждани на Руската федерация, наши съотечественици, личния състав на войнския контингент на въоръжените сили на Русия, дислоцирани в съответствие с международен договор на територията на Украйна (в автономната република Крим) на основание на конституцията на РФ внасям в Съвета на федерацията обръщение за използване на въоръжените сили на РФ на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата обстановка в тази страна", гласи обръщението, цитирано от пресслужбата на Кремъл.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес