X
 
 

Руснаците намаляват пиенето на алкохол

2385 4
Руснаците намаляват пиенето на алкохол
Снимка: iStock/Guliver
Ако вярвате на най-новите оценки за най-пиещите страни, тогава руснаците стават все по-осъзнати. Според статистиката консумацията на алкохол там непрекъснато намалява.

Експертът на пазара за алкохол Михаил Смирнов смята, че приетият метод за броене, когато количеството продаден алкохол в страната просто е разделено на броя на жителите, не може да даде адекватен отговор на въпросите: какво, къде, кога и колко.

Къде по света пият най-много алкохол?

Според публикация на iLibrary на Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР) най-много алкохол консумират в Литва, ч...

Той сподели пред РИА Новости: „Реалистично е да се определи колко консумира човек - необходимо е внимателно да се провеждат няколко оценки в различни категории. Средната температура на пациентите в болницата не ни казва нищо. Ако съберете данните от моргата и тези на пациенти с висока температура – ще се окаже, че тя ще е 36.6".

В света има много рейтинги на пиещите страни и понякога те са много различни, особено в челната петица. Някъде водят Беларус, Украйна, Естония, Чехия и Русия. В други класации това са Литва, Австрия, Франция, Чехия, Люксембург и Латвия. Русия е по-назад. Всичко изглежда като слот машина, в която страните попадат след случаен набор и на случаен принцип.

Британците рядко се появяват на първите места в оценките за консумация на алкохол, но в Европа те имат репутация на отчаяни пияници.

Каквито са известните английски футболни фенове, които трезви, навярно едва ли биха гледали футбол. А британските журналисти са сигурни, че самата кралица пие много повече алкохол, отколкото препоръчва британското Министерство на здравеопазването - поне четири коктейла на ден.

Пиещите умерено алкохол са по-здрави от тези, които не близват

Пиещите умерено алкохол са по-добре здравословно от тези, които не близват. Това сочи изследване, представено на европейски симпозиум в...

Може би убеждението, че в Русия се пие повече от други страни, се е формирало под влияние на съветската пропаганда. В СССР, където, както знаете, нямаше секс, наркотици, корупция, пиянството беше признато и почти официално беше обявено за публичен порок номер едно. В СССР домашното производство на алкохол беше преследвано от закона и заплашено със сериозни ефективни присъди.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Освен на първо место по алкохолизъм, употреба на хероин, Русия е и на първо място на планетата по заразяване с далеч вече не “модерният” СПИН. Африка овладя Спина, но Русия не може. Числата са ужасяващи. Страшната болест ще я борят с попски проповеди. Говорим за 21-ви век. - https ://echo.msk.ru/blog/varlamov_i/2078478-echo/
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Империята на Путин, Педорстан, се разпада – 2 млн. педераси болни от СПИН, световни първенци по хероинова зависимост - http ://m.faktor.bg/novini/svjat/48907-imperiyata-na-putin-se-razpada-1-mln-bolni-ot-spin-svetovni-parventzi-po-heroinova-zavisimost.html
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Според статистиката консумацията на алкохол там непрекъснато намалява, докато консумацията на лосион за вана и коресилин рязко се покачва! Просто рублите свършват!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Да, но за сметка на това наблягат на самогон, лосион, одеколон "Тройной", спирачна течност, вакса за обувки и так далее.
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"

Катастрофа на магистрала "Тракия" задръсти движението. Сблъсъкът е станал на около 25 км преди столицата. Към момента е образувана опашка...