Виктор Орбан заяви, че унгарците искат да живеят в мир, а мигрантите са жертва на измамници

3326
Виктор Орбан заяви, че унгарците искат да живеят в мир, а мигрантите са жертва на измамници
Снимка: Getty Images / Guliver

Унгарците искат да живеят в мир, да има ред и сигурност. Унгарците не желаят хаос. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан при встъпването в длъжност на нови полицаи в Будапеща.

Обръщайки се към служителите на реда, премиерът ги предупреди, че те ще се изправят пред хора, които са измамени, сърдити и уплашени, че при тези срещи трябва да имат не само физическа издръжливост , но и сърце да разберат тези хора. Той призова новите полицаи да защитят „Европа, Унгария и границите”.

Австрийският канцлер разкритикува Орбан заради отношението му към бежанците

Канцлерът на Австрия Вернер Файман разкритикува унгарския премиер Виктор Орбан, сравнявайки отношението към бежанците, които преминават...

Той поиска от тях да се отнасят човешки, докато безкомпромисно изпълняват законите на страната. БГНЕС припомня, че по-рано властите в Будапеща изпратиха 868 нови полицаи по южната граница на страната със Сърбия, които трябва да помогнат за справянето с рекордния наплив от имигранти, опитващи се да влязат в ЕС. Според Орбан властите в страната имат право да решават кой може да влиза в страната, а всички пристигащи трябва да изпълняват законите на страната.

По повод влизането в сила на по-строгите мерки за нарушителите на границата Орбан каза: „Трафикантите на хора ще бъдат изправени пред наказанията, които заслужават, защото те печелят от живота на други хора. „Новите правила, които влизат в сила от утре сутринта, ще защитят по-добре държавните граници”, каза Орбан към полицаите.

От 15 септември унгарските власти ще започнат да получават и обработват молби за убежище на самата граница и ще транспортират тези, които са ги подали с автобуси до лагери в другите части на страната.

Тези имигранти, които отказват да сътрудничат, ще бъдат задържани на границата, а тези от тях, които пресичат незаконно, опитвайки се да избегнат полицията, ще бъдат арестувани като ги очаква евентуален затвор. Властите в Будапеща съобщиха, че са отворили нов временен приемен център в западните градове Корменд и Сентготтхард.

Виктор Орбан смята, че Европа ще загине, ако пуска всички бежанци

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е убеден, че ако не се спре потокът от бежанци, християните в Европа може да станат малц...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com