Виктор Орбан смята, че Европа ще загине, ако пуска всички бежанци

8662
Виктор Орбан смята, че Европа ще загине, ако пуска всички бежанци
Снимка: Getty Images / Guliver

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е убеден, че ако не се спре потокът от бежанци, християните в Европа може да станат малцинство, а самият Евросъюз да загуби идентичността си. В интервю за в. „Билд“ Орбан казва: В настоящия момент европейските политици живеят в света на бляновете.

Те не подозират каква опасност за нас представляват пристигащите. Те не си дават сметка за мащабите на проблема: става дума за десетки милиони хора. Потокът е безконечен – от Пакистан, Бангладеш, Мали, Етиопия, Нигерия и т.н. Ако ние пуснем всички, Европа ще загине.

Орбан: Кризата с имигрантите е проблем на Германия, не на Европа

Населението на Европа е уплашено от неспособността на европейските лидери да се справят с миграционната криза. Това заяви унгарският пр...

В резултат на миграцията мюсюлманите в обозримо бъдеще ще станат мнозинство в Европа. Ако Европа допусне съперничество на двете култури, християните ще загубят, смята Виктор Орбан, допълва още БГНЕС. Той изказва мнението, че заради запазване на културната идентичност на Стария свят е нужно да се спре допускането на мюсюлмани в Европа. Но затова европейските политици говорят неохотно, изтъква унгарският премиер.

Орбан отправя критики към канцлера на Германия Ангела Меркел, която обяви, че регламентът за бежанците на ЕС не работи и пусна бежанците от територията на Унгария в Германия. Според правилата всички те трябва да бъдат регистрирани именно в страната, в която първоначално влизат в ЕС. Това предизвика у нас хаос, така става, когато се нарушават правилата – категоричен е Орбан.

Той отбелязва, че бежанците започват да оказват съпротива на полицията, отказват да се регистрират, тъй като тяхната цел била непременно да попаднат във ФРГ.

 

Виктор Орбан: Европа и нейните ценности са в опасност

Европейските ценности, начинът на живот на европейските граждани, самото съхранение на нациите, дори самата Европа като цяло днес са ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа