Австрийският канцлер разкритикува Орбан заради отношението му към бежанците

2993
Австрийският канцлер разкритикува Орбан заради отношението му към бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Канцлерът на Австрия Вернер Файман разкритикува унгарския премиер Виктор Орбан, сравнявайки отношението към бежанците, които преминават през Унгария, с нацисткия период, предава АФП.

Да наблъскаш бежанците във влакове с надеждата да ги отпратиш надалеч събужда спомена за най-мрачния период на нашия континент, казва той пред седмичника „Шпигел“. Виктор Орбан, смята Файман, действа безотговорно като приема, че всички (тези бежанци) са икономически мигранти. Той умишлено води политика на възпиране, информира БГНЕС.

ООН: Повече от 1 млн. бежанци могат да напуснат Сирия до края на годината

Повече от 1 милион бежанци могат да избягат от Сирия до края на 2015 година, ако в страната продължи гражданската война. Това е заяви...

Унгария, която е привърженик на твърдата линия по отношение на мигрантите, е подложена на критики от европейските си партньори, особено нейния министър-председател, който се надява да блокира преминаването на бежанците през страната си към Австрия и Германия още от 15 септември, благодарение на двойна ограда от бодлива тел по границата със Сърбия.

Орбан уверява, че сирийските бежанци, които масово пристигат в Европа и преминават транзитно през Унгария, не идват от зоните на конфликт, а от лагери в съседни на Сирия държави. А там, казва той, те са в безопасност. По времето на нацизма от 1933 до 1945 режимът на Адолф Хитлер изпрати шест милиона евреи както и хиляди политически противници в концентрационни лагери . Те бяха депортирани с влакове към тези лагери на смъртта. През лятото на 1944 унгарските евреи бяха пратени в лагера Аушвиц.

 

 

Виктор Орбан смята, че Европа ще загине, ако пуска всички бежанци

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е убеден, че ако не се спре потокът от бежанци, християните в Европа може да станат малц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа