В неделния ден краят на мача донесе успех на Ювентус, спасение за Рома и позор за Интер

12158
Снимки: Getty Images/Guliver

“Ювентус” и “Рома” успяха да се доберат до точки в заключителните минути на двубоите, които се изиграха в 14-я кръг на Серия А. За “старата госпожа” голът на Йоренте в продължението донесе победата срещу “Удинезе” с 1:0 и първо място във временното класиране.

Не така стоят обаче нещата при “Рома”. Изравнителният гол на Стротман в 90-та минута отърва кожата срещу “Аталанта” и осигури точката за “вълците”, като в момента те са само на три точки от лидера “Ювентус”.

Фиорентина устремена към върха

Снощи тимът на "Фиорентина" направи пореден отличен двубой и победи "Сампдория" с 2:1 и така уверено се изкачва в таблицата на Серия А....

За “старата госпожа” безспорният герой бе неостаряващият Буфон, който спаси три голови удара, дело на Антонио ди Натале и Андреа Лазари. Това бе шестата поредна победа за “Ювентус” в италианското първенство без да допуска гол.

“Рома” от своя страна постигна четвъртото си поредно равенство и продължава да не познава вкуса на загубата в Серия А от началото на сезона. След като удържаха суха мрежата си през първата част, “вълците” позволиха на Давиде Бривио да открие резултата за “Аталанта” в 52-ра минута след свободен удар. В крайна сметка обаче Стротман донесе точката за “Рома”.

Друг италиански гранд, а именно “Интер”, също направи слабо представяне в неделния следобед и изпусна трите точки в самия край на срещата срещу “Сампдория”. След като откриха резултата в 18-та минута с гол на Гуарин, успяха да удържат в типичен италиански стил крехката преднина от 1 гол до 89-та минута, когато Ренан изравни за гостите и открадна точката от “Интер”.

Милан с втора поредна победа за седмицата след обрат

Днес "Милан" успя да обърне развоя на мача срещу "Катаня" и да постигне успех с 3:1 като гост. Това е втора поредна победа за "росонери...

“Това бе най-лошият ни мач от началото на сезона. Твърде много се прибрахме в защита след 1:0 и “Сампдория” заслужено взеха точката. Не харесвам този “Интер”. Никога не трябва да сваляме гарда”, каза мениджърът на “нерадзурите” Валтер Мацари.

Отборът на “Милан” заслужено победи “Катаня” с 3:1 и най-накрая се изкачи в класирането на Серия А, като за момента заема 9-та позиция със 17т. актив. Двубоят бе решен от Балотели и Кака, а “Супер Марио” отново се прояви. Той бе сменен от Алегри седем минути преди края на редовното време, след като влезе в словесна схватка със защитника на “Катаня”, Николас Споли, обвинявайки го в расизъм.

“Не чух нищо, затова не мога да коментирам. Смених Марио, защото ми изглеждаше уморен, а и получи няколко по-груби интервенции. Във всеки двубой има по някой дразнител на терена, важното обаче е да се запази самообладание”, коментира ситуацията Масимилиано Алегри.

Берлускони убеди Галиани да остане в Милан

Адриано Галиани остава начело на "Милан" като вицепрезидент и отговорник за трансферната политика на клуба. Обратът дойде след като и...

В другите два двубоя от 14-я кръг на Серия А в неделния ден “Каляри” и “Сасуоло” завършиха при резултат 2:2, а “Киево” победи “Ливорно” с 3:0.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят