Розите ще цъфтят като луди, ако заровите това до тях

64398
Розите ще цъфтят като луди, ако заровите това до тях
Снимка: iStock

Всеки градинар иска да осигури буен и пищен цъфтеж на розите в градината си. Но само опитните градинари знаят, че има една съставка, която помага за постигане на това. Тази съставка обикновено се изхвърля и се приема за отпадък. Но опитните градинари знаят как да извлекат максимална полза от нея. Става въпрос за банановите кори, които съдържат много полезни вещества, които подобряват растежа и развитието на растенията, включително розите.

Трик за пищен цъфтеж на розите

Банановата кора е богата на калий, който спомага за укрепването на стъблата и листата на растението, подобрява цъфтежа му и повишава устойчивостта към болести. Освен това съдържа магнезий, който участва в процеса на фотосинтеза, както и калций, фосфор и други микроелементи.

Трябва ли да се отреже първата пъпка на розите?

Подхранването на розите с бананови кори може да се извърши по няколко начина. Един от тях е да използвате пресни кори. За целта вземете няколко бананови кори, сложете ги в буркан или друг съд и ги напълнете с вода. Оставете за няколко дни, за да се запари водата. След това полученият разтвор може да се използва за поливане на рози.

Друг начин е да направите компост от бананови кори. За да направите това, трябва да съберете голямо количество бананови кори, да добавите към тях малко пръст и вода, да разбъркате всичко заедно, докато се получи хомогенна маса. Получената смес трябва да се остави за няколко седмици да изгние. След това готовият компост може да се използва за наторяване на рози.

Можете също така просто да заровите бананови кори около вашите розови храсти. Това ще позволи на корените на растението да получат необходимите им хранителни вещества директно от почвата.

Ефектът от използването на бананови кори за торене на рози е забележим в рамките на няколко седмици след началото на използването на този метод. Растението ще стане по-здраво, по-силно и по-красиво. Цъфтежът ще бъде обилен и продължителен.

Много опитни градинари са убедени, че е по-добре да се използват сушени кори за приготвяне на тор. Банановите кори могат да се сушат във фурната или просто на слънце, разстлани върху вестник. След изсушаване те ще трябва да бъдат натрошени на прах и да се залеят с вряща вода. Поставяме разтвора на тъмно място за два дни.

Този метод е добър, защото можете да събирате суровини за тор през цялата година, като изсипете бананов прах в трилитров буркан. В този случай до пролетта ще имате доста сериозен запас от отличен естествен тор, който не съдържа нито грам химикали.

При засаждане на рози сложете това в дупката

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Билката, която задължително трябва да се засади до доматите и краставиците

Кога задължително трябва да подсилим доматите с мая?

Как се прави размножаване на антуриум?

Най-непретенциозното цвете, което всеки трябва да има в градината си

Как се прави размножаване на дървовидна ружа?

Как е правилно да се отглежда жасмин?

Как става размножаването на индийски люляк чрез резници?

Това е най-добрият тор за ябълката през пролетта - клоните ще се счупят от плодове

Ако туята е пожълтяла, направете това, за да я съживите

Най-добрият тор за ягодите по време на цъфтежа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com