Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Баламосват ни с тока: А защо плащаме по 1 млн. лв. дневно на Турция за газ, който не вземаме?

15 май 2024, 07:05 часа • 18478 прочитания

"Все пак плахо се повдигна темата за договора с "Боташ". Малинов разказва как опакован в целофан и с букет от рози, се разходил до Турция за да го предоговори, но турците му казали, че разполагат с мижав интерес и че ако има нещо, ще му звъннат. Но по-натам". Това е може би най-ярката забележка на "Българските елфи" (BG Elves) относно първото публично интервю на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов: Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Нито дума за "Турски поток", констатираха "елфите" в профила си във Фейсбук. Те вече обърнаха внимание на ролята на Владимир Малинов в проекта, а сега иронизираха: "Колко по-важно например е да се каже, че според Малинов, от юли ни очакват по-високи цени на тока, макар и това да не е подкрепено с нито един аргумент, който да не предизвиква смях у зрителя": Горещият картоф "Турски поток" изгори ръцете на президента: Нови твърдения

СНИМКА: Екслужебният премиер Гълъб Донев и екминистърът на енергетиката на Турция Фатих Дьонмез при подписването на договора с "Боташ"

"Някъде между тези глупости Малинов направи внушението, че той сега, чак като министър, се бил запознал с т.н. “договор с Боташ”, с който България се задължава да плаща на турската страна по 1 милион лева на ден. Изглежда разчита, че от височайшата позиция на поканен в ТВ предаване, обикновеният зрител ще бъде заслепен от аристократичната малинова осанка и ще е пропуснал да разбере, че въпросният договор циркулира из интернет. Дори толкова заслепен, че да не е видял, че договора се намира в имейл кореспонденция, която е инициатива на Малинов, в която самият Малинов играе активна роля на страна, опитваща се да доведе въпросният договор до окончателно подписване", подчертават "елфите".

Те поставят и въпроса, който не беше поставен в интервюто - след като е такава обичайна практика да се резервира капацитет за пренос на газ за 13 години напред и то такъв, който не ползва?

Още: Енергийната система на България е на кръстопът: Говори министърът на енергетиката Владимир Малинов

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес