Българи спечелиха световна награда за мобилно приложение

4700
Българи спечелиха световна награда за мобилно приложение
Снимка: boandbo.bg

Българи получиха награда за дизайн на мобилно приложение от най-големия в света конкурс за дизайн A’ Design Award&Competition. Сребърното отличие се връчва на екипа на дигиталната агенция Brandly Collective за апликацията DeafUP, подпомагаща професионалното развитие на глухите хора в Източна Европа. Приложението ще бъде програмирано за iOS и Android.

Лауреатите са единствените българи сред победителите в категорията „Мобилни технологии, приложения и дизайн на софтуер”. Наградата се присъжда за изключителния дизайн, технология и креативност на DeafUP. Апликацията ще бъде представена на изложбата „Най-добрите дизайни на годината” в Комо, Италия и в специално печатно издание за конкурса. Главният дизайнер на приложението и основателят на агенцията Brandly Collective - Златина Петрова, получи и номинация за „Дизайнер на годината”.

„Нашата мисия е да подпомагаме социалните предприемачи и компаниите да изградят устойчиви дигитални брандове, проекти и бизнеси с мисия, които да подобряват средата около нас. Това отличие е признание за нашата усърдна работа и ни показва, че сме на прав път. За нас е чест да приемем наградата!” – сподели Златина Петрова.

Приложението DeafUP дава възможност на глухите хора да работят с чуващи ментори във видео разговори с жестов преводач, да се обучават чрез видео уроци със субтитри и да общуват в чат. 

„DeafUP изгражда мост между глухите млади хора и чуващи експерти от различни сфери на бизнеса. Целта на приложението е да приобщи хората от глухата общност, да ги подпомогне да бъдат равноправни специалисти, да придобият конкурентен практически опит и да реализират своя потенциал в полза на обществото.” – допълни Златина.

Дизайнът на апликацията е създаден в партньорство с фондация „Заслушай се” и се базира на проучване на организацията, според което през 2019 г. в Източна Европа от 60 000 глухи млади хора само 1% са независими и активни. Допитването е проведено чрез фокус групи, публични дискусии, кръгли маси, телефонни интервюта и срещи.

В тазгодишното издание на A’ Design Award&Competition са отличени 2094 победители от 107 държави в 104 дизайн дисциплини. Сребърното отличие на конкурса се връчва на топ 5% от дизайните на най-високо ниво. Лауреатите и техните проекти се представят в платформите World Design Rankings, Design Classification, на уебсайта DesignMag.org, отразяващ най-добрите дизайни от целия свят, както и в международни медии.

За Brandly Collective:

Brandly Collective е българска дигитална агенция, която подпомага цялостното изграждане на брандове чрез уеб дизайн и програмиране, UX/UI дизайн и дигитален маркетинг. Екипът й от модерни „мускетари” се обединява около мисията „All for the Brand” – „Един за всички. Всички за бранда”. Агенцията работи с успешни компании и има офиси в София и Ню Йорк.

Уебсайт: https://brandlycollective.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/brandlycollective

За Златина Петрова:

Златина Петрова е дизайнер, носител на световни награди и основател на Brandly Collective. Обучава се във Франция и се издига до творчески директор в американската маркетинг агенция Fairhead Creative. През 2019 г. печели най-високото отличие за уебдизайн от най-големия в света конкурс за дизайн A’ Design Award&Competition.

За A’ Design Award&Competition:

A’ Design Award&Competition са най-големите и най-разпространените в света награди за дизайн. Целта на конкурса е да отличава добрите практики за дизайн в различни области. Наградите се присъждат в общо 110 категории, сред които: архитектурен, индустриален, комуникационен, моден и системен дизайн, както и за произведения на изкуството и литературата. Нивата на отличие са 5: платинено, златно, сребърно, бронзово и желязно. Творбите се оценяват от авторитетно жури от учени, журналисти, дизайнери и предприемачи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини