Йоанна Викторова превзе интернет с рисунките си

31566
Йоанна Викторова превзе интернет с рисунките си

25-годишната българска художничка Йоанна Викторова превзе интернет със своята творба „Разкаяние“ („Regret”) в първите дни на 2017-а.

Йоанна, известна като Drawly, публикува свои картини в сайта и Фейсбук страницата си, но на 2 януари съвсем ненадейно произведението й е публикувано във Фейсбук страница с над половин милион фенове. Следва публикуване и от страница с над 1,1 млн. последователи и още едно от Фейсбук страница с половин милион почитатели. За 24 часа картината й е видяна от милиони потребители по целия свят, „харесана“ от над 35 хиляди и споделена от 20 хиляди.

Коментари, Фейсбук съобщения и имейли пълнят известията на художничката от вчера насам, много от тях с молба за рисуване на картина по поръчка, много от тях – просто с благодарност и възхищение.

Картината „Разкаяние“ заедно с няколко подобни творби Йоанна рисува преди около година, докато се бори с тежък период в живота си. Както винаги дотогава, изкуството й помага да изрази чувствата си и от това й олеква. Момичето обаче не очаква интереса, който тази картина, както и друга от поредицата – „Тревожност“ – ще предизвикат.

Ресторантьор раздава топла супа в центъра на София

Добрите дела на ресторантьора Стефан Чолаков, който вместо да изхвърля остатъците от храна, я дарява на нуждаещите се и постави хладилн...

"Когато ги публикувах, срещнах неочаквана подкрепа и най-вече благодарност от хиляди хора по света“, казва Йоанна за предишния си голям успех. Миналата година по това време тя оглавява сайта за изображения Imgur и картините й там са видени от половин милион души, а от собствената й Фейсбук страница „Тревожност“ стига до над 1,1 млн. потребители и подобно на днешните резултати има около 20 хиляди споделяния.

Въпреки постиженията си, Йоанна продължава да е изненадана всеки път, когато нейна творба получи огромно внимание и световно признание и се опитва да отговори на възможно най-много хора. Много от тях твърдят, че не са успели да изразят какво чувстват, преди да се натъкнат на нейната картина, а на други е помогнала да се почувстват значително по-добре, когато са видели, че има човек, който ги разбира напълно.

В момента 25-годишната художничка, завършила Националната гимназия по Приложни Изкуства „Св. Лука“, работи както на пълен работен ден, така и по допълнителни поръчки от клиенти. Но винаги се стреми да намира време и за така обичаните картини, в които изразява собствените си емоции, вярвания и вътрешни борби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Отличници в медицината: Наградата "Златен Хипократ" отива при двама млади лекари

Първият сърдечно трансплантиран пациент за тази година се прибра вкъщи

България отново на върха: Как наши момичета направиха пробив в областта на изкуствения интелект?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com