5 знака на наближаващата смърт - ето как да помогнете на близките си

69702
5 знака на наближаващата смърт - ето как да помогнете на близките си
Снимка: Sabine van Erp / Pixabay

Смъртта никога не е лесна. Пътуването на всеки човек е уникално. Процесът на изцеление на всеки оцелял също е уникален.

Независимо дали сте болногледач, който се грижи за умиращ любим човек или човек, който знае, че времето ви на Земята приключва поради болест или възраст, научаването какво да очаквате като естествена смърт, може да ви помогне да бъдете по -добре подготвени. Освен това може да ви даде време да вземете решения за комфорт и облекчение.

1.Повече сън

Няколко месеца преди края на живота умиращият човек може да започне да спи повече от обикновено. Когато се приближите до смъртта, метаболизмът на тялото ви пада. Без постоянно естествено снабдяване с енергия, умората и умората лесно печелят.

Как можете да помогнете

Оставете ги да спят и да им помогнете да намерят удобни места за почивка. Насърчете ги да станат от леглото, за да не развиват рани.

2. Ядене и пиене по -малко

Нуждите на енергията намаляват с остаряването. Тъй като не се нуждаете от толкова енергия, за да изпълнявате ежедневни задачи, храната и напитките изглеждат по -малко необходими. Хората, които са близо до смъртта, може дори да не се интересуват от някои от любимите си храни. Няколко дни преди смъртта, любимият ви човек може да спре да яде или да пие изцяло.

Как можете да помогнете

Оставете ги да ядат, когато са гладни. Хидратацията е важна, така че предлагайте ледените чипове на любимия си, ледени попчета или кубчета лед. Накиснете кърпа с хладна вода и я използвайте, за да потупвате устните им. Когато спрат да пият напълно, дръжте деликатната кожа около устните им овлажнена с балсам за устни.

Прост трик, с който ще заспите за секунди, ако сте се събудили през нощта

3. Оттегляне от хората

Не е рядкост хората, които умират бавно да се оттеглят от дейностите и хората, които обичат. Това е естествено отражение на промените в енергията, както и желанието да защитят последните си дни и часове.

Как можете да помогнете

Оттеглянето не означава, че любимият ви не се радва на компанията от хора, които обичат. Нека приятелите и семейството посещават, когато любимият ви се чувства удобно. Ако не се интересуват да виждат хора, не го приемайте лично. Това не е отражение на това как се чувстват към вас. Някои хора не желаят да оставят други да ги виждат да умират, така че може да се изолират в последните си дни.

4. Промяна на жизнените знаци

Кръвното налягане потапя близо до смъртта. Промените в дишането стават по -очевидни и сърдечните ритници стават нередовни и трудни за откриване. С падането на кръвното налягане и бъбреците ще спрат да работят. Може да забележите урина, която е с тен, кафява или ръжда.

Как можете да помогнете

Тези промени не са болезнени, така че няма нужда да правите нищо за тези знаци.

5. Промяна на отпадъчните функции

Тъй като вашият любим човек яде по -малко храна и пие по -малко течности, движенията на червата могат да станат по -малки и нередовни. По същия начин, уринирането може да стане рядка. След като ядат и пият спирки изцяло, може изобщо да не се налага да използват тоалетната.

Как можете да помогнете

Това е естествен процес, така че не се тревожете, ако спрете да пътуват до банята. Промените в цвета на урината също са нормални. Те отразяват бъбречната функция и тъй като бъбреците се изключват, производството на урина може да се забави или спре.

В някои здравни условия, като хоспис, доставчиците на здравни услуги ще използват катетър за източване на урината от пикочния мехур.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: При тези заболявания НЕ трябва да се пости

Хората с тази кръвна група НЕ трябва да ядат месо

Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите

Ябълков оцет - кога и как е правилно да се пие

Киста на млечните жлези: Причини, симптоми и лечение

Какви са признаците за липса на витамини в организма ни?

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

По колко дробчета може да ядете без вреда за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com