Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да си направим домашен мехлем за болки в ставите

14 юни 2024, 18:00 часа

Повечето от нас сме запознати с усещането за болка в ставите. Обикновено се изправяме със ставни болки в различни части на тялото - коленете, раменете, лактите. Вярваме, че това е просто страничен ефект от стареенето, но какво ако болката започне още на 25 или 30 години?

Нуждата от ефективно облекчение

Независимо от причината за болката, ние търсим решение. Травми, претоварване, фрактури, артрит, ревматизъм - всичко това може да бъде източник на неудобство. Но вместо да се фокусираме върху причината, нека разгледаме решенията.

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Домашен мехлем за болки в ставите

Този лечебен мехлем се създава от съставки, които най-вероятно вече имате в кухнята си. Сместа е изключително ефективна и предлага облекчение още след първото нанасяне.

За приготвяне на мехлема ще са ви необходими:

  • 1 супена лъжица мед
  • 1 супена лъжица горчица (за предпочитане топла)
  • 1 супена лъжица сол
  • 1 супена лъжица сода за хляб

Разбъркайте добре всички съставки в съд и вашият мехлем е готов за употреба! 

Косопад и болки в ставите - лекар разкри какъв дефицит издават

Приложение:

Нанесете мехлема внимателно върху засегнатата област и оставете да подейства. Можете да го приложите директно или да създадете лапи. Оставете да действа около 2 часа, за предпочитане преди лягане, когато ставите имат време да се регенерират. Ако използвате лапи, оставете го за нощта и изплакнете зоната сутринта.

Домашният мехлем за болки в ставите е пример за това как простите съставки могат да предложат значително облекчение. С редовно приложение, този мехлем може да се окаже ценен помощник в борбата с болката и неудобството.

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели и не замества консултацията със специалист!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес