Какво да не ядем след тренировка

85941
Какво да не ядем след тренировка

За да изглеждате добре е нужно както да спортувате, така и да внимавате какво ядете. Има някои храни, които влияят зле върху здравето и фигурата. Именно тях трябва да избягвате след спорт, тъй като иначе рискувате да провалите всички свои усилия. Ето и кои са забранените храни след тренировка:

Сурови зеленчуци. Макар суровите плодове и зеленчуци да са важна част от здравословния начин на хранене, важно е да не се съсредоточавате единствено върху тях. По време на тренировка тялото ви използва почти цялата си енергия и изгаря значително количество калории. Суровите зеленчуци няма да могат да възстановят всички изгубени хранителни вещества, от които се нуждае тялото ви.

Всички видове солени закуски. Не е необичайно да почувствате необходимост от нещо солено след тренировка. Докато правите упражнения тялото ви отделя хранителни вещества заедно с потта (включително и калий). Вместо солени закуски, изяжте един банан или няколко парчета сушени плодове. Бананите са известни с високото си съдържание на калий и определено са една много по-здравословна алтернатива.

Сладки продукти и газирани напитки. Няма по-голяма грешка след тренировка от тази да консумирате храни, съдържащи захар или да пиете газирани напитки. Захарта е известна със своите дългосрочни ефекти върху тялото, като един от тях е забавяне обмяната на веществата. Вашият метаболизъм играе важна роля в процеса на отслабване – колкото по-бърз е той, толкова по-бързо ще достигнете до желаното тегло. Газираните напитки от своя страна са вредни, защото подуват корема.

Мазни храни. Избягвайте храни с повече мазнини като пържените картофи, например, както и фаст фууд. Не забравяйте, че тренирате, защото искате да намалите общото количество мазнини в тялото си, а не да ги увеличавате. В същото време организмът ви трябва да произвежда повече гликоген – важно вещество, съхраняващо се в мускулите и черния дроб.

Сладкарски изделия. Макар че сладкишите ще ви заситят за по-дълго, те определено не са добър избор за храна след тренировка. Вашето тяло се нуждае от висококачествени въглехидрати, за да възстанови изгубения гликоген по време на упражненията. Също така сладкарските изделия не са надежден и здравословен източник на хранителни вещества.

Източник: Спортен Клуб НЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com