По-малко телевизия по-дълъг живот

13199
По-малко телевизия по-дълъг живот

Ограничаването на телевизията с по-малко от два часа на ден може да увеличи продължителността на живота с близо година и половина, установиха американски учени.

Вече е известно, че гледането на прекалено много телевизия е лошо за сърцето, дори ако човек спортува редовно, предаде БГНЕС. Сега американски учени си поставили за задача да изчислят колко точно опасно е да прекарваш дълго време на дивана.

Самотата съкращава живота

Чувството за самота увеличава риска от преждевременна смърт с 10%, установиха учените от Калифорнийския университет. Самотата съкращав...

Те анализирали предишни изследвания и стигнали до извода, че ако хората ограничат гледането на телевизия с максимум два часа на ден, те ще живеят средно с 1,4 години по-дълго, отколкото ако не направят това.

Питър Кацмарзик и И Мин Ли от Центъра за биомедицински изследвания Пенингтън в Бейтън Ръдж, щата Луизиана, изследвали и последиците от общото време, прекарано в седнало положение (включително заради гледане на телевизия) върху продължителността на живота. Те установили, че ако хората намалят времето си в седнало положение с до три часа на ден, могат да удължат живота си средно с две години.

"Резултатите от това изследване показват, че продължителното седене и гледане на телевизия може да има потенциала да намали продължителността на живота на хората в САЩ", смятат учените. Те допълват, че е необходима "значителна промяна" в поведението на хората относно намаляването на гледането на телевизия и седенето, "за да се постигнат видими подобрения в продължителността на живота".

Редактор: Калина Здравкова

По-добър живот само с две чаши вино

Две чаши вино дневно подобряват качеството на живот, установиха американски учени. Тяхното изследване показало, че хората, пиещи умере...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com