С тези прости съвети ще подобрите зрението си!

18134
С тези прости съвети ще подобрите зрението си!
Снимка: Pixabay

Подобно на дишането, повечето от нас приемат перфектната, ясна визия за даденост. Окото, един от най-деликатните органи в тялото, работи неуморно, за да внесе света в целия му славен цвят в живота ни. Подобно на други части на тялото, окото може да подобри функцията си с известни грижи и упражнения. Прости стъпки като диета и правилно хранене могат да помогнат за запазването на очите ви по-добре до края на живота ви.

Великите поети отразяват романтизма на очите, като Шекспир: „Любовта не се вижда с очите, а с ума; затова крилатият Купидон е боядисан на сляпо ”.

Изтриваме ги, пълним ги със спирала, флиртуваме с тях ... и също така трябва да знаем какво е необходимо, за да ги укрепим и да се радваме на добро зрение дълго време..

1. Спрете пушенето

Знаете, че това може да доведе до сърдечни и белодробни заболявания, но пушенето може да доведе и до развитие на катаракта (облак над окото) или дегенерация на макулата (загуба на централно зрение). Ако някога се нуждаете от оправдание за отказ, помислете за отказване и отказване.

2. Яжте много плодове

Синдром на компютърното зрение: как да намалим напрежението на очите с правилото 20-20-20

Умората на очите се превърна в истински бич на съвременния свят. Най-вероятно вие също прекарвате през по-голямата част от деня, взирай...

Изследване от 2004 г. на Харвардския медицински колеж показа, че хората, които ядат три или повече порции плодове на ден имат намален риск, свързан с дегенерация на макулата. Не забравяйте онази поговорка „ябълка на ден ...“

3. Да живеят зелените зеленчуци

Тези, които са богати на лутеин и З ексантин като къдраво зеле, спанак, царевица и броколи са ключови за здравето на очите и в скорошно проучване е доказано, че намаляват честотата на макулна дегенерация и други заболявания, свързани с очите заболявания.

4. Лук

Кълцането на червен лук ви кара да плачете, но яденето на червен лук може да помогне за предотвратяване на катаракта. Лукът е източник на антиоксидант кверцетин, който поддържа здравето на очите.

Заразените с COVID-19 могат да загубят зрението си

Учени са установили, че коронавирусът може да предизвика рядка инфекция, която води до загуба на зрение, информира БГНЕС. Изследването...

6. Борба с зрителната умора, причинена от компютъра.

Колко време прекарвате, гледайки екраните на вашия компютър, смартфон или таблет? Уверете се, че сте в рамките на поне 50 см от екрана на компютъра и мигайте по-често; Преместването на фокуса на очите ви от екрана към отдалечен обект помага за намаляване на напрежението.

7. Упражнение

Тези, които спортуват редовно, което е еквивалентно на ходене по 4 км на ден 3 пъти седмично, са по-малко склонни да имат глаукома (повишено налягане в окото, водещо до слепота), дегенерация на макулата и диабетна ретинопатия (слепота в резултат на диабет). 

Обуйте обувките си и тръгнете СЕГА!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com