Токов удар помага при хипертония

12233
Токов удар помага при хипертония

Хипертонията е все по-често срещано заболяване в световен мащаб. Всички знаем, че проблемът засяга милиони хора по света и се оказва основна причина за пристъп, инсулт и бъбречна недостатъчност. Медикаментозното лечение не е подходящо за всеки, тъй като хора с хронични заболявания, диабет и затлъстяване не винаги е подходящо да приемат таблетки за хипертонията.

Учените съветват, когато лекарствата не са в състояние да се справят със заболяването, на помощ идват другите подходи, предаде БГНЕС. За наша изненада, такъв е токовият удар. Въпреки че звучи странно, този метод доказано контролира кръвното налягане, като намалява напрежението в артериите.

Нощната работа докарва рак

Жените, които работят нощни смени, се оказват почти двойно по-застрашени от рак на гърдата, предупреждават специалисти. Работата през ...

Понякога нервите са в напрегнато състояние и медикаментозното лечение не е решение. Унищожаването на малък брой нерви, чрез токов удар може да отпусне артериите и да намали кръвното налягане.

Статистиката показва, че 78 милиона души в САЩ, тоест един на всеки трима, страда от високо кръвно. Според прогнозите цифрата ще се увеличи с още 27 милиона души до 2030 г. Причина за това е застаряващото население и огромният проблем със затлъстяването.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com