X
 
 

Борбата с диабета стигна до парламента

635 0
photo of Борбата с диабета стигна до парламента
Снимка: Pixabay
Политиките за подобряване на резултатите от контрола на диабета ще бъдат обсъдени на форум в Народното събрание.

Откриването на кръглата маса "Заедно можем да победим диабета" ще бъде днес, 6 ноември. Тя е организирана от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България и е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването.

Захарният диабет - всичко, което трябва да знаем

Добрият контрол е ключов при лечението на диабет. Това е посланието, около което се обединиха участниците в тематична среща в клуб "Пер...

На форума ще бъдат представени актуални данни за диабета в България и в Европа, ще бъде споделен и опитът на водещи организации в сферата като Международната диабетна федерация и Европейския диабетен форум.

В кръглата маса ще участват председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, председателят на Международната диабетна федерация за Европа проф. Сена Карадениз, директорът на Европейския диабетен форум проф. Джон Нолан и главният координатор на Експертния съвет по ендокринология към Министерството на здравеопазването проф. Сабина Захариева. Сред гостите ще бъдат и началникът на Клиниката по диабетология в УСБАЛЕ „Академик Иван Пенчев“ проф. Цветалина Танкова, началникът на Клиниката по ендокринология в УМБАЛ „Александровска“ проф. Здравко Каменов и главният асистент в Катедра „Организация и икономика на фармацията“ в МУ – София доц. Зорница Миткова.

Покани за участие са отправени и към народните представители от Комисията по здравеопазването, представители на държавните институции, на съсловни организации в сферата на здравеопазването, на професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители