Зоя Паунова за Actualno.com: Социалната отговорност е начин на живот

27729
Зоя Паунова за Actualno.com: Социалната отговорност е начин на живот

Днес право на успех има онази компания, която съчетава желанието си да бъде добър данъкоплатец и работодател, да има добри печалби и успешен бизнес с отговорност към обществото.

Това казва шефката на "най-големият корпоративен дарител" в България.

Миналият месец Астра Зенека България беше обявена за победител в конкурса „Най-голям корпоративен дарител” на Българския дарителски форум в категорията „Нефинансови дарения”. Наред с това Паунова получи специалната награда в тазгодишния конкурс „Мениджър на годината” на сп. "Мениджър" за устойчиви резултати в бизнеса.

По-отговорен ли е българският бизнес към проблемите на обществото и как се става мениджър на годината? Вижте какво коментира Зоя Паунова, изпълнителен директор на фармацевтичната компания, пред Actualno.com.

*   *   *

Обявиха финалистите за Мениджър на годината 2012

Един от най-известните банкери в страната и собственикът на най-голямата верига ресторанти са сред финалистите в Националния конкурс &...

Г-жо Паунова, поздравления за отличието на БДФ. За никой не е тайна, че компанията, която ръководите поддържа активно социално отговорно поведение. Какво ви носи то и какво ви мотивира да продължите по този път? Какви са Вашите наблюдения за картината в страната – стана ли по-отговорен българският бизнес?

- Философията на AstraZeneca е, че социалната отговорност е начин на живот. Във време на икономически трудности е важно да утвърдим силната си принадлежност и чувствителност към проблемите на обществото. Това, което ни отличава и е наше конкурентно предимство, е, че социално отговорната ни политика през последните 10 години е устойчива и се развива. Това е така, защото изповядваме идеята, че право на успех има онази компания, която съчетава желанието си да бъде добър данъкоплатец и работодател, да има добри печалби и успешен бизнес с отговорност към обществото. Освен в служителите си, ние инвестираме в три основни направления на корпоративната социална отговорност – здравеопазване, разгръщане на потенциала на младите хора и българската култура. За нас това са много важни стълбове на обществото.

Относно другите номинирани – мисля, че веднъж осъзнали своята отговорност към обществото, в което оперираме, компаниите продължават да развиват и надграждат своето корпоративно социално отговорно поведение. Прави впечатление, че компаниите, които биват номинирани в конкурси като този на БДФ, са все такива с активно и добре планирано поведение в полза и на обществото. Смятам, че това допринася много и за бизнеса.

Поздравления и за отличието в конкурса „Мениджър на годината”. Днес редица мениджъри могат да се похвалят с постигнати завидни резултати за компаниите, които ръководят. Щастието на мнозина от тях обаче често е твърде краткотрайно. Как се постигат устойчиви резултати в бизнеса и какво означава за вас отличието, което получихте? Има ли формула за нестихващ пазарен успех?

Access MBA очерта проблемите на мениджмънта в България

На 10.04.2012 г. в Гранд Хотел София се проведе пресконференция на тема „Могат ли международните практики в МВА образованието да ...

- Приемам участието в конкурса „Мениджър на годината” и класирането ми в челната десетка като признание не само за мен, но и за екипа, с който работя, за дългогодишните ни усилия и стремежи. Това е оценка за реализираните сериозни постижения на целия екип. Като мениджър аз има щастието да бъда част от добре сработен и динамичен екип от професионалисти и мисля, че успехите ни се коренят и в това, че ние взаимно се допълваме.

Аз вярвам, че един добър мениджър трябва да вдъхновява хората, с личния си пример да мотивира и амбицира служителите. А иначе, компанията като цяло прие предизвикателствата на кризата като възможност – да бъдем гъвкави, да работим още по-фокусирано и амбициозно и по този начин запазихме пазарните си позиции и устойчивостта на бизнеса си като цяло.

Кое е водещото за постигане на устойчиви резултати, има ли криза във фармацевтичния бранш, дискриминирана ли е българската жена на пазара на труда? Вижте какво коментира Зоя Паунова по тези и други интересни теми в интервю за Expert.bg.

А кои са най-големите ценности в живота на успялата българска дама, може да прочетете в iWoman.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю