ГЕРБ върти търговия, за да превземе СИК-овете, смята Бареков

40783
ГЕРБ върти търговия, за да превземе СИК-овете, смята Бареков
Снимка: БГНЕС

„ГЕРБ масово купува местата в секционните комисии, за да фалшифицира вота. Хората на Бойко плащат за позициите на „Атака“ и Реформаторския блок, като слагат свои хора от името на двете формации. По около 100 лв. върви търговията за представител на БСП в СИК, който да работи в полза на ГЕРБ”.

Това обяви в Първомай лидерът на „България без цензура” и водач на листата на коалиция „България без цензура“-ВМРО- ЗНС и „Гергьовден“ Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партията. Той се включи в празника на града по покана на местни симпатизанти.

Бареков: Пари има, но те потъват в нечий джоб

Държавата взема пари от хората. Това се случваше и по времето на Бойко Борисов, и сега, когато управлява Пламен Орешарски. Това каза пр...

„Целта на търговията, развъртяна от ГЕРБ, е да превземат СИК-овете. Те имат своите гласове и тези на ДПС, купуват местата на „Атака“ и реформаторите и остават само хората на БСП, които се купуват по 100 лв.”, обясни Бареков. Той се позова на информация, получена в партията от нейни членове и симпатизанти. Най-яростно вървяла търговия на секционните комисии в Родопския край. Твърди се, че в Златоград например, на всички позиции на „Атака“ в СИК-овете сега са сложени хора на кмета, който е от ГЕРБ, и всички те са служители в общинската администрация. По документи обаче, се декларират като представители на „Атака“. „ДПС и ГЕРБ са се разбрали да не правят кампания и да държат ниска избирателна активност, за да вземем ние само един евродепутат”, посочи Бареков, който е единственият, който прави реална кампания със срещи с хората по страната и то много преди да стартира тази за евровота. „ГЕРБ и ДПС няма как да върнат моите избиратели от урните. Те са мотивирани, това го виждам във всеки град, в който отида. Моите избиратели не могат да ги купят с пари, защото се борят за кауза, единственото, което могат да направят срещу нас, е да фалшифицират изборите. Само нашите хора са тези, които могат да гарантират честен вот, ние ще имаме по петима наблюдатели във всяка секция”, категоричен е лидерът на ББЦ. Той обясни, че коалицията ББЦ-ВМРО-ЗНС и „Гергьовден“ ще се стреми да извади добър резултат още към 9.00-10.00 часа в изборния ден, за да си го опази до приключването му. „Да видим как ще подменят нашия резултат, когато вече е обявен по медиите”, закани се Бареков.

„Ние сме млада партия, с млади членове и млади хора в ръководствата, а Тезджан Наимова е една от емблемите на нашата партия, световен шампион и член на Националния съвет на регионите на „България без цензура“”, обясни Бареков, който й подари по случай рождения й ден малко кученце, порода бигъл. Бареков разказа, че кучето е връстник на партията и обясни, че то ще бъде символ на приятелството им.

„1 май ще бъде не само празник, а символ и гаранция, че ще работим за хората всеки ден, така че младите българи да обичат България, не защото четат учебниците по история, а защото България показва грижа за младите хора, за възрастните, майките, децата. За тях ще работим, за тях ще правим всичко”, каза лидерът на ББЦ пред жителите на Първомай. „Ние сме партия на труда, на хората, които искат да работят и да реализират своя потенциал в България и да възпитават тук децата си“, подчерта още той.

Бареков разказа, че при него е дошло младо семейство, което му споделило, че „България без цензура“ е последната му надежда, иначе ще емигрира. „Ние предлагаме мерки, ориентирани към младия човек, безплатни лекарства, безплатно здравеопазване, така че децата да останат в България и да реализират потенциала си тук. Това е нашата философия. Много е просто, никой досега не го е направил”, допълни Бареков.

Бареков възпрепятства делото на Борисов срещу него за готвен опит за убийство

Поредното дело, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води срещу лидера на България без цензура Николай Бареков, не успя да тръгне в Со...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com