Емил Радев: Проблемът да не влизаме в Шенген не е заради България

4562
Емил Радев: Проблемът да не влизаме в Шенген не е заради България
Снимка: Thinkstock

"Проблемът да не влизаме в Шенген, не е заради България", това каза кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Емил Радев в дебат за европейските избори в ефира на bTV.

По думите му "първоначално не бяхме приети в Шенген, защото Холандия ни спря. Там имаше едно коалиционно правителство, в което участваше малка националистическа партия. Тя крепеше правителството, но в устава й беше записано България и Румъния да не се допускат в Шенген. Ние сме изпълнили всички изисквания на ЕК и това се почва в докладите им. Не сме допуснати заради вътрешно партийни битки при другите страни в Европа."

ЦИК де факто призна, че не може да направи нищо за фалшивите новини за евроизборите

ЦИК няма ресурса и механизмите да се справи с фалшиви новини за европейските избори. Това де факто призна говорителят на комисията Алек...

"Двойните стандарти в Европа са нещо, което особено накърнява интересите на България и на 100 млн. граждани в Източна Европа. В началото на мандата даже Европейската комисия не признаваше, че има двоен стандарт при храните. Успяхме да направим крачка напред. Успях да извоювам европейска програма, която да се бори с двойния стандарт при храните. Успяхме да премахнем апостила и легализацията при документите за гражданско състояние, което е голямо улеснение за гражданите. Борим се да има по-бърза регистрация, по-малка административна тежест при търговските спорове, при регистрацията на фирми. Борихме се да няма насилствени отвличания на деца, да няма насилствени осиновявания във Великобритания на българчета“, заяви още Радев.

Според Радан Кънев "най-важното е да знаем, че България може да бъде голяма. Ако с нещо е малка, то това е липсата на амбиция, липсата на компетентност и алчността на политическите лидери. Необходима е политическа смяна." 

По думите му най-важните каузи за един евродепутат са там, където българските институции се провалят.

"Усещане за корупция има и в Дания, и в Норвегия, проблемът в България е, че има корупция на по-високо ниво от усещанията на хората.", каза още кандидатът за евродепутат от "Демократична, България".

Победител на евроизборите може да се окаже Путин

Основен победител на престоящите избори за Европейски парламент най-вероятно ще стане руският президент Владимир Путин, смята коментато...

"Проблемите , че не ни приемат в Шенген са три, а два от тях седят срещу мен", това каза Евродепутатът от ДПС Искра Михайлова по повод приемането ни в Шенген. Тя визира, че заради националистите и лошите сигнали от България, държавата ни още изчаква приемането си.

"Освен, че не ни приемат заради Германия и Холандия, не ни приемат и заради хора като вас. Единият, категорично поддържа тезата, че от България се пращат сигнали, че не сме готови за Шенген. А другият е представител на националистическите партии в Европа" - така Искра Михайлова коментира думите на Радан Кънев, че грешката ни да не влезем в Шенген е, че българският сектор "Сигурност" е жестоко пробит.

Според кандидата на ВМРО Ангел Джамбазки невлизането на България в Шенеген "е ясен пример за двойния стандарт и лицемерието на Брюксел, което има и друго измерение - ударът срещу транспортния бранш." Кандидатът за евродепутат допълни, че ще продължи да брани българския интерес "срещу нелегалната миграция, мултикултурни и разни там джендърски идеологии". Той обвини Радан Кънев, че не е запознат със случващото се в Европа и Европейския парламент и говори неистини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика