ВМРО откри кампанията си за евроизборите

3078
ВМРО откри кампанията си за евроизборите
Снимка: БГНЕС

За европейските избори си поставяме задача да бъдем трета политическа сила, да спечелим три мандата. Това каза водачът на листата на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки при откриване на кампанията на партията за европейските избори, предаде Агенция "Фокус".

Припомняме, че според последните засега прогнози на Европейския парламент, ВМРО печели 1 място в следващия Европейски парламент. Сега зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки каза, че битките на партията в следващия Европейски парламент (ЕП) ще са "срещу псевдолиберали, мултикултурни идеологии, срещу нашествието, срещу ислямизма, за защита на българския интерес".

Андрей Слабаков мисли, че родители, които не водят децата си на училище, трябва да ходят в затвора

Аз лично се отегчих от това политическо коректно говорене. Не трябва да им се цепи басма. Така популярният режисьор Андрей Слабаков ком...

"В нашата листа има хора, които са доказали себе си в борбата за защита на обществото, така както ние го разбираме, и на семейство, така както ние го разбираме. Семейство, съставено от мъж и жена и техните деца. Това и нищо друго", посочи Джамбазки.

"Неслучайно започваме нашата кампания с българското хоро. Ако има нещо, което ни прави различни от останалите народи, било то европейски, или световни, това е хорото. На хорото се хващат за ръка непознати хора, играят в един ритъм, хорото е това, което ги събира и обединява, което ни прави българи. Хорото, носията, шевицата са нашата национална памет. Нашата българска, вековна, хилядолетна българска памет. Това сме ние българите", отбеляза Джамбазки. „Това си поставяме като задача на тези избори. Трета политическа сила, три мандата. Продължаваме на тези битки.  Бъдете здрави, горди, достойни и добри българи. Бог след нас, ние след него. Да живее България“, допълни още Ангел Джамбазки.

Зам.-председателят на ВМРО каза и, че партията е избрала за старт на еврокампанията си Великден, защото в българската традиция на този ден през 1860 година е възстановена Българската екзархия.

Номер 6 в листата - популярният режисьор Андрей Слабаков, заяви, че иска да отиде в ЕП, защото е необходимо там да има повече граждани. Той посочи като своя кауза борбата с неграмотността, защото тя ражда престъпността. Слабаков смята, че чрез борбата с неграмотността престъпността в Европа може да бъде свалена със 70%.

Джамбазки води ВМРО на евроизборите, Андрей Слабаков влезе в листата

ВМРО-БНД регистрира листата си за европейските избори в ЦИК в събота. Документите за регистрация бяха внесени от лидера на ВМРО, вицепр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика