Пет години спортен клуб „Академик” и карате Киокушин в Свищов

113114
Пет години спортен клуб „Академик” и карате Киокушин  в Свищов

От есента на 2008 година бе въведен един нов за град Свищов спорт – Киокушин карате.

Това е името на стила, основан от Масутацу Ояма (X-ти дан) – човек отдал живота си изцяло на карате. Ояма е започнал да се занимава с бойни изкуства от ранна детска възраст. Изучавал е различни стилове, при различни майстори, като е постигнал големи успехи. Усвоил е основните стилове карате, тренирал е още джудо и бокс. Многократно е демонстрирал стила и уменията си в зрелищни двубои с бикове. Пътувал е из Япония и в чужбина и е приемал всички предизвикателства за двубой, които обикновено приключвали в първите секунди с първия удар на майстора.

Проверки в кухненските блокове в детски ясли и градини

Продължават засилените проверки в кухненски блокове в детски ясли и градини, детски кухни майки и училищни столове и бюфети в цялата ст...

Буквално преведено “Киокушин” означава: „Върховна истина”, а това, което го отличава от останалите стилова карате, е именно неговата реалност. Масутацу Ояма е постигнал това, като е въвел контактния бой – ударите и ритниците поразяват целта си с пълна сила. Затова Киокушин е наричан „Истинското карате” и неоспоримо е най-твърдия стил карате.

Вече пет години Спортен карате клуб „Академик” провежда безплатни тренировки по карате киокушин в Свищов. Под ръководството на студенти от Стопанска академия този спорт се превърна в традиционен за града, а с това бе oбогатен и спортният му облик. Основен стремеж, на ръководството на студенстската спортна организация, през тези години бе да популяризира Киокушин карате сред младежта.

За петте години спортен живот клуб „Академик“ може да се похвали със сериозен напредък в развитието на свищовския Киокушин, високи постижения от Национални турнири и Държавни първенства и масовост при участия в тренировъчни лагери и семинари за повишаване на квалификацията на спортистите от крайдунавския град.

Клуба дава възможност на трениращите да разнообразят и пълноценно да използват свободното си време, чрез физическо и морално усъвършенстване в областта на това японско бойно изкуство.

През тези пет години спортен карате клуб „Академик“ срещна значителна подкрепа и съдействие от страна на общинската администрация в Свищов. В резултат на това бе изградена добре поддържана, напълно оборудвана, модерна и цялостно ремонтирана спортна зала.

Станете част от звука на Камбаните

Ще бъде забележителна музикална композиция - експеримент за 95 камбани, 4 пиана и над 200 ударни инструмента, чрез която музиканти, пуб...

От Спортен карате клуб „Академик” смятаме че спортът има съществена роля за придобиване и развиване на компетенции, като издържливост, конкурентоспособност, дееспособност, креативност, нестандартно мислене и увереност в решаване на проблемни ситуации. Ценностите, които се предават чрез спорта, помагат за развитието на знанията, мотивацията, уменията и готовността за полагане на усилия. Времето, прекарано в спортни дейности, по време на обучението в училище и в университета, оказва благоприятно въздействие върху здравето и образованието. Именно в тази посока се стeрми да работи в нашата студентска спортна организация.

Тренировъчното помещение, в което се развива спорта Киокушин карате, се намира в УК „Алеко Константинов“ (Свищов), а безплатните тренировки се провеждат от понеделник до четвъртък от 17,30 до 19,00 часа. Клуба дава възможност на хора от всички върастови групи да се занимават с карате.

Желаещите могат да се свържат с ръководството на клуба на GSM 0886062355 и e-mail: mi.bozhanov@abv.bg

Прочети повече за събития, спортни занимания и свободно време за твоето дете ТУК.

Най-успешните спортисти, станали бизнес акули

Споровете относно това кой е по-по-най в спорта винаги са били актуални сред всички запалени фенове. Според elitedaily обаче разликата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com