Община Тетевен с два одобрени проекта от ПУДООС

1527
Община Тетевен с два одобрени проекта от ПУДООС
Снимка: Община Тетевен

Две проектни предложения от Община Тетевен са одобрени в рамките на националната кампания „Чиста околна среда – 2022“, на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Конкурсът се организира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ.

Единият от проектите е на Кметство Гложене с наименование „Зона за детски игри на открито“, а неговата стойност е 14 999.00 лв. Идеята за изграждане на детска площадка в селото започна с набиране на финансови средства чрез Коледната благотворителна кампания на местните жители, на която се събра сумата от 4 166,32 лв. След проведени разговори с кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и факта, че събраните средства са крайно недостатъчна за изграждане на модерна детска площадка за игра, бе изработен настоящия проект за участие в конкурса на МОСВ и ПУДООС. Той е колаборация между Община Тетевен, Кметство с. Гложене и родителите на деца от селото, като срещна голяма подкрепа от страна на граждани, частни лица и фирми, неправителствени организации и др.

Община Тетевен стартира работа по ремонт на Централния площад

Община Тетевен стартира реализацията на проект „Реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда на „Центр...

След одобряването на проекта и добавяне на събраните средства от благотворителност, общата сума стана 19 165,80 лв. Тя ще бъде инвестирана в следните дейности: всички строително-монтажните работи по изграждане на 2 бетонови площадки с приблизителна обща площ 57 кв. м, закупуване и монтаж на 2 бр. кошчета за отпадъци, информационна табелка, монтаж на 4 бр. пейки; изработка, доставка и монтаж на предпазна ограда около площадката с 2 бр. вратички, на ударопоглъщаща настилка върху готовите бетонови площадки и на 3 бр. детски съоръжения. Изброените детски съоръжения са сертифицирани съгласно българските и европейски стандарти за детски съоръжения.

В проекта са предвидени още следните дейности с доброволен труд: почистване и изравняване на терена, изработка и монтаж на къщички-хранилки за птички, озеленяване и затревяване на терена след приключване на строителните работи.

С реализацията на проекта се цели облагородяване на общински терен, разположен до стадиона в селото, и превръщането му в място за детски игри на открито.

Вторият проект е на ДГ "Изгрев", с. Глогово - „Грижа за природата - надежда за бъдещето“, на стойност 7 498,20 лв. Предмет на проекта е възстановяване на зона за игра и учебно-възпитателна дейност в двора на детската градина, чрез пресъздаване на кът от гората и природата.

Община Тетевен започна ремонта на спортен комплекс

Община Тетевен започна ремонта на спортен комплекс „Тетевен 2009“. Това ще бъде първата значима реконструкция на обекта от ...

Целта му е изграждане на позитивно отношение към природата чрез повишаване на екологичната култура на децата. Ще бъде обогатена материалната база на детската градина, чрез обособяване на площадка с уреди за игра, кът за труд и почивка, грижа за птиците, оформяне на малка цветна градинка и засаждане на декоративни храсти, с цел оформяне на жив плет по дължина на част от оградата.

Ще се засадят 7 броя широколистни дървета / 3 бр. високи и 4 бр. ниски - люляк/, 6 броя декоративни храсти /туя/и многогодишни цветя – 15 бр. Ще се оформи и цветна градинка, за която всички ще се грижат.

Откритата площадка с уреди за занимания, игра и грижа за птиците ще се оборудва с 1 бр. детска къщичка със занимателни игри; 1 бр. комбинирано съоръжение за игра, 1 бр. люлка „Махало“, 1 бр. тунел, 2 бр. дървени пейки с маса, 2 бр. къщички за птици и 2 бр. хранилки за птици. Ще се закупят и поставят 4 бр. кошчета за отпадъци на поставка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч