Цачева: Опозицията не е защитник на националните интереси, управляващите да се оправят

49959
Цачева: Опозицията не е защитник на националните интереси, управляващите да се оправят
Снимка: БГНЕС

Ние не сме управляващи, ние сме опозиция и затова гласувахме за мораториума за удължаване на забраната за продажба на земя на граждани от ЕС до 2020 година. Това заяви бившият председател на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Цецка Цачева.

Тя разкри, че още преди гласуването Мая Манолова се е договаряла с групата на "Атака" за съвместна позиция по текстовете на мораториума.

Ако правителството защитава чужд интерес, ще го разтурим, каза Волен Сидеров

Ако видим стъпки на национално предателство от това правителство, ако се види, че всички се бори за чужди интереси, тогава вече ще тряб...

Според нея работата на опозицията е „да поставя задачи пред правителството, да се види безсилието на Народното събрание”. Защо ние, от опозицията трябва да вършим работата на управляващото мнозинство, натърти Цачева, след като водещите на сутрешния блок на Нова телевизия попитаха не е ли работа на опозицията да бъде стожер и да защитава националните интереси така, както следва да го правят всички депутати.

Говорите като популист – знаете ли какво направихте с това гласуване? ДПС излезе единствената партия, която защити принципна позиция, посочи Виктор Николаев. Цачева отказа да коментира думите на Бойко Борисов от Брюксел, който призна, че депутатите от ГЕРБ ги е обзела лудост. Ние не сме популисти, отрече безпомощно Цачева, при което омбудсманът Константин Пенчев, който присъстваше в студиото, избухна в подигравателен смях.

Решението за мораториума не дава юридически последици и няма нужда да се прегласува, то няма как да влезе в сила, каза Цачева. На въпрос, базиран на данни от анкета, че повечето българи не искат да живеят до ромски махали и защо тогава ГЕРБ не предложи мерки в тази насока, Цачева каза, че това не е еквивалентно на мораториума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика