Цветанов отиде в САЩ да разяснява за изтребителите

1732
Цветанов отиде в САЩ да разяснява за изтребителите
Снимка: БГНЕС

В рамките на работното си посещение в САЩ председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в Конференция по въпросите на сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския регион, организирана от сенатор Джеймс Инхоф. Форумът в американския Сенат събра политически лидери от Югоизточна Европа, обединени около идеята за силни трансатлантически отношения. 

Конференцията приветства подписаното в Преспа споразумение между Гърция и Македония, отбелязвайки, че това е важна крачка напред в посока на бъдещото членството на Македония в НАТО. Русия използва неконвенционални средства за влияние в региона, в т.ч. кибератаки и кибероперации. Необходимо е обединяване на съвместните действия между държавите, за да бъде възпряно и преодоляно това влияние. Трябва да се противодейства и на евроскептичния наратив, характерен за някои от държавите в региона, защото той пряко обслужва силите, заинтересовани от разбиването на Европейския съюз и нарушаване на евроатлантическите отношения. В тази връзка предстоящите в края на май 2019 г. избори за Европейски парламент са от изключителна важност.

Смешката "Обединител на нацията"

Атаките срещу президента - не, че няма за какво да се атакува - започват да приличат на нещо, което в медицината се нарича "ехолалия". ...

По-късно през деня председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов продължи с провеждането на двустранни срещи в американския Конгрес. Цветанов разговаря с влиятелния сенатор (и организатор на конференцията) Джеймс Инхоф, който е председател на Комисията по въпросите на въоръжените сили в американския Сенат. Избран за първи път като сенатор през далечната 1994 г., сенатор Инхоф вече четвърт век защитава устоите на правовата държава и свободния свят. По време на срещата Цветанов запозна Инхоф с дадения парламентарен мандат на правителството за започване на преговорите за закупуване на изтребители Ф-16 от САЩ. Сенатор Инхоф изрази подкрепа за предстоящите преговори, определяйки България като добър и надежден партньор на САЩ в областта на военно-политическото сътрудничество.

В рамките на форума Цветан Цветанов проведе срещи и с конгресмените Питингър и Адерхолт, които също изразиха подкрепа за развиването на двустранните военно-политически отношения. Беше изразено мнение, че чрез увеличаване на военно-оперативния капацитет на българските ВВС ще бъде подсилен Югоизточният фланг на НАТО с изтребители, съвместими със съседите и съюзниците на България от НАТО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Легитимацията Пеевски" не може да бъде европейска ценност": НПО-та с писмо до европосланици

Ето колко станаха заплатите на Румен Радев, Димитър Главчев и депутатите (СНИМКИ)

Отпуснаха държавните парични награди за велики български музиканти

Кандидат-депутати в спор за данъците, доходите и бъдещето на България

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика