Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

15 май 2024, 17:41 часа • 1815 прочитания

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Бойко Борисов за премиер след изборите. Това стана ясно от участието й в ефира на "Лице в лице" по бТВ.

"Логично е партията, спечелила изборите, да излъчи своя кандидат за премиер, логично е тази партия да има най-голямо участие в правителството, логично е тази партия да излъчи лидера си за премиер", каза още Сачева. Според нея именно Борисов е най-подготвеният да бъде премиер в България, поради опита, който има. ОЩЕ: Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Ще си говорят ли с ПП-ДБ?

"Ние разчитаме в рамките на предизборната кампания да има ясен сбълъсък на идеи и програми. Ние трябва да сме наясно с какво влизаме в едни бъдещи разговори.

На въпрос дали ГЕРБ ще разговаря с ПП-ДБ след изборите, Сачева отговори: "Не изключвам разговори с ПП-ДБ, но тези разговори ще отчитат съответната електорална тежест на съответните политически субекти, които участват в тези разговори". Тя обаче бе категорична, че диктат на малцинството и диктат на втория повече няма да има.

Промените в Конституцията

Кандидатът за депутат от ГЕРБ коментира и конституционните промени. Тя уточни, че при промените в основния закон подкрепата на ГЕРБ е била мълчалива. "Ясно се вижда колко са неработещи част от текстовете. В момента сме едновременно народни представители и кандидати за народни представители", коментира Сачева. Тя добави, че ГЕРБ са се опитвали да подобряват всяко едно предложение за Конституцията. ОЩЕ: Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 8 МИР - Добрич 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес